CRONICARUL DE FOTBAL: Liga a III-a: Gloria Bistrița – Unirea Alba Iulia 4-0(0-0)- Gloria înregistrează cea categorică victorie în deplasare

DE GABI PÎSLARU

Pe stadionul Cetate din Alba Iulia, în fața unei asistențereduse, (aproximativ 100 de spectatori) s-au întâlnit Unireadin localitate și Gloria 2018 Bistrița. Amfitrionii, cu un parcurs destul de modest în această ediție de campionat, având o singură victorie obținută în deplasare,în fața Sănătății Cluj, cu probleme financiare și administrative, sperau să ia o gură de oxigen printr-o primă victorie pe teren propriu. Gloria, care în această ediție a pierdut toate meciurile din deplasare, avea drept scop obținerea primelorpuncte pe teren străin.

Jocul din prima repriză a fost unul de slabă factură tehnică, ambele echipe fiind preocupate mai mult să nu primească gol, decât să înscrie. Singura acțiune care a atras atenția spectatorilor a fost șutul din unghi a lui Morariu, care l-a găsit nepregătit pe portarul oaspeților Ivan, acesta reușind totuși să respingă.

Partea secundă debutează cu golul din foarfecă a lui Curtuiuș care a profitat de pasa lui Enescu și de indecizia fundașilor centrali ai gazdelor. Tinerii jucători ai gazdelor au resimțit din plin șocul primirii golului, până la finalul jocului scopul lor a fost limitarea scorului. Pe plan ofensiv au avut o singură acțiune notabilă, în minutul 62,când un balon trimis de Mâlnă a fost deviat, fiind aproape să-l surpindă pe portarul Ivan.Golul al doilea din minutul 55 a fost realizat de Curtuiuș după o acțiune colectivă la care au mai participat Enescu și Trifan. În minutul 60 Joca driblează doi apărători, scapă singur spre poarta lui Ciorgovean, dar trage peste poartă. Același Joca, în minutul 69, îl găsește pe Curtuiuș undeva la marginea careului mare, acesta majorând scorul la 3-0 cu un șut plasat la colțul lung. Golul patru s-a marcat în minutul 78, când Enescu i-a pasat pe partea dreaptă lui Stoianof care de la limita careului mare șutează necruțător lângă bară, fără speranțe pentru portarul Unirii. Echipa oaspete rămâne la timonă și în finalul partidei, când Stoianof îi servește pe tavă un balon lui Vărărean, dar acesta, de la circa 10 metri, vrea să rupă poarta trimițând o ghiulea in bara transversală.

Victorie meritată a echipei oaspete, care își ia revanșa pentru înfrângerea severă (4-0) de la ultima partidă disputată pe acest stadion, totodată Gloria realizează cea mai clară victorie în deplasare de la reînființare.

Au marcat: Marius Curtuiuș (min 47, 55, 69) Ovidiu Stoianof (min.78)

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Scrob, V. Codrea, Mocanu – Pocol (59 Haj), Mâlnă,Dehelean, Al. Giurgiu, Morariu (89Tineiu) – Fetița (87 Lupea). Antrenor: Valentin Sinescu

Gloria 2018: Ivan – Milandru, Meșter, Potra, Dicu – Trifan (min.67 Sulici), B. Pop(min.80 Chirlejan), Enescu, Nalați (min71Stoianof), Joca (min.80 Chirlejan) – Curtuiuș.  Antrenor: Dan Matei

Cartonase galbene: Fetița și Meșter

Au arbitrat: Florescu Valentin ajutat de Recsenyedi Hunor Bela, ambii din Sfântu Gheorghe șiTamasi Zoltan din Odorheiu Secuiesc.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts