Bistrița-Năsăud, penultimul județ în clasamentul alocărilor de la ”marele” guvern liberal: Stelian Dolha, Ioan Turc și Robert Sighiartău ”au mințit fără nicio jenă în ultimele campanii electorale, promiţând electoratului că Bistriţa-Năsăud va fi pe primul loc dacă vor câştiga alegerile”, spune deputatul Daniel Suciu

Declarația aparține deputatului Daniel Suciu și a fost făcută în cadrul săptămânalei conferințe de presă de la sediul PSD. Suciu, iritat de modul cum au fost aruncate firimiturile de la masa bogaților din PNL către județul Bistrița-Năsăud, a punctat că, liberalii bistrițeni „au minţit fără nicio jenă în ultimele campanii electorale”, promiţând electoratului că Bistriţa-Năsăud va fi pe primul loc dacă vor câştiga alegerile.

DANIEL SUCIU: ” „Prefectul judeţului, mare liberal, care avea ca slogan, „Bistriţa-Năsăud, înainte de toate!” domnul Turc a venit cu „Bistriţa în care se poate!”. Mai există un personaj celebru al liberalilor din Bistriţa-Năsăud. Domnul Robert Sighiartău, cu domnul Klaus Iohannis. Ca să îi convingă pe bistriţeni să le dea votul, l-au adus şi pe Iohannis, şi pe Rareş Bogdan şi toată şleahta de liberali ca să ne spună că odată ce vor ajunge la putere, Bistriţa-Năsăud va ajunge înainte de toate şi în primul rând. Le spun liberalilor din judeţ că nu doar că nu au dus-o în primul rând, au dus-o în primul rând de la coadă, alocarea de miercuri seara, din Fondul de rezervă, plasează judeţul Bistriţa-Năsăud pe penultimul loc, după noi mai e doar Brăila”

Suciu a reamintit faptul că, atunci când PSD a fost la guvernare, localităţile liberale nu au fost pedepsite. În acest context, Suciu a vorbit de  banii primiţi de Bistriţa, respectiv 10 milioane lei- 800.000 lei acum, Spermezeu – 550.000 lei, în timp ce Căianu Mic a luat 600.000 lei etc. La fel, la deconturile făcute prin PNDL nu s-a ţinut cont că aveau facturi depuse comune precum Nuşeni, Lunca Ilvei sau Spermezeu.

Ce sume a primit BN în raport cu alte județe?

Potrivit deputatului Suciu, comparația cu alte comune sau orașe din alte județene, pune liberalii din BN într-o postură penibilă: Astfel, municipiul Bistriţa a primit „o sumă jenantă”, adică 800.000 lei, în timp ce Blajul a luat 2 milioane, Medgidia – 23 milioane, iar Suceava – 15 milioane lei.

„De ce bistriţenii au fost pedepsiţi de două ori. O dată, bistriţenii care trăiesc şi muncesc în comunităţi conduse de primari PSD cu ce sunt de vină de îi pedepseşte Guvernul în halul ăsta. Sunt pedepsiţi a doua oară pentru alegerile interne ale liberalilor. De ce trebuie să fie Bistriţa-Năsăud la coadă pentru că Turc a optat greşit. Ne-aţi măcelărit pe noi, dar măcar pentru alţii să fi adus bani în judeţ. Penultimii de la coadă suntem, giraţi de Klaus Iohannis şi de Cîţu şi de sloganul „Bistriţa-Năsăud înainte de toate!”. Dragi bistriţeni, aţi fost minţiţi de la obraz” a conchis  Daniel Suciu.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts