Lucrările la Secţiile externe ale Spitalului Judeţean de pe str. Alba Iulia, locul unde se vor muta în “casă nouă” secții importante, precum: Boli Infecțioase, Dermatovenerologia și Oncologia medical, continua în ritm susținut . Anunțul e făcut chiar de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany care spune că este obligatoriu ca proiectele de reabilitare ale secțiilor externe să fie finalizate cât mai rapid, având în vedere ”situația critică prin care trecem, fiecare zi de muncă aici, garantează mai multe locuri pentru pacienții vulnerabili”.

La Secţiile externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de pe str. Alba Iulia vor fi:
• 55 de paturi la Secția Boli Infectioase;
• 40 de paturi la Secția Oncologie;
• 16 de paturi la Secția Onocologie pentru spitalizare de zi;
• 10 paturi la Secția de Dermatovenerologie și încă 6 paturi pentru spitalizare de zi.
”O adevărată gură de aer pentru sistemul medical județean și pentru cei ce au mare nevoie, în această perioadă în care sănătatea este sufocată. Printre alte lucruri foarte importante este și faptul că pacienții vor beneficia de un confort sporit, având baie în fiecare salon, dar și existența rampelor pentru distribuirea fluidelor medicale, oxigenul fiind elementul vital. Un proiect finanţat din fonduri europene, susținut substanțial de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care are același scop ca toate investițiile făcute până acum, să fie util oamenilor, să salveze vieți!”, spune președintele CJ BN, Radu Moldovan.
Despre ce este vorba?
De un proiect care vizează reabilitarea termică a secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență de pe str. Ghinzii nr. 26 în valoare de 3,8 milioane de lei, proiect în care au fost incluse și numeroase lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare. Un proiect similar este implementat pentru secțiile externe de pe str. Alba Iulia nr. 7, și anume corpurile de clădire care găzduiesc secţiile de boli infecţioase, oncologie, dermato-venerologie şi radiologie, lucrările urmând să coste circa 8,8 milioane lei. Proiectele se derulează cu bani europeni veniți prin intermediul Programului Operațional Regional.