Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice este funcțional. Investiția în valoare de 2,9 milioane de lei a pus în valoare un fost punct termic

Primarul Ioan Turc a participat în această dimineață la recepția Centrului de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga. Este vorba de o investiție pe fonduri europene care a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a investiției este de 2,9 milioane lei, din care 2,2 milioane fonduri europene.

Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice: să informeze cu privire la drepturile prevăzute de actele normative în vigoare, să organizeze excursii, vizite, jocuri de societate, activități cultural-artistice, să ofere suport social în caz de îmbolnăvire, să-i ajute pe beneficiari în rezolvarea unor probleme administrative, să desfășoare activități practice, consiliere psihologică, socio-terapie, precum și kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă prevenirea automarginalizarii și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, în vederea creșterii interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții pentru grupul țintă. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.

Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servcii sociale specifice centrului de zi, în termen de 5 ani de la finalizarea proiectului.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts