Prima zi din septembrie: Schimbări majore în învățământul din Bistrița-Năsăud- alți inspectori la ISJ BN și directori noi la cele două Colegii Naționale din Bistrița: Monica Halaszi și Monica Buboly

Schimbări majore în învățământul din Bistrița-Năsăud- inspectori noi la ISJ BN  și directori noi la cele două Colegii Naționale din Bistrița. După cum bine se știe, ieri, 31 august au expirat detașările pe diferite funcții din ISJ, astfel că, începând cu data de 1 septembrie, noile numiri în cadrul conducerii Inspectoratului Școlar Județean sau în cabinetele de directori ale unor școli devin oficiale.

În ceea ce privește Inspectoratul Școlar Județean, noul inspector general, Aurelia Dan și-a conturat o parte din echipa cu care va lucra de astăzi înainte. Astfel, schimbări s-au produs la minorități, acolo unde, inspectorul Balasz Denes s-a pensionat, pe funcţia sa urmând să fie nominalizat profesorul Kovacs Zsolt de la secţia maghiară a Colegiului Naţional Andrei Mureşanu, informația fiind confirmată de subprefectul și liderul UDMR BN, Decsei Attila.Evident mai sunt confirmate schimbări la reserse umane, unde vine Cătălina Sucilea, dar și la Educație Permanentă unde vine Violeta Rogozan, în timp ce, profesorul Florian Filip va prelua funcția de inspector școlar pentru istorie cu atribuții pentru socio-umane și geografie. O altă numire este cea a Elenei M. Cîmpan, profesoară de limba germane care preia funcția de  inspector școlar pentru Limbi Moderne în locul Monicăi Buboly. De asemenea, profesoara de schi fond şi alpin Rodica Drăguş a fost numită inspector de educaţie fizică.

În cee ace privește cele două mari Colegii Naționale din municipiul Bistrița, și aici schimbările sunt majore: două filoloage preiau directoratele ”Liviu Rebreanu”, respective ”Andrei Mureșanu”:

La Colegiul Liviu Rebreanu, unde a fost numită director cu delegație începând de astăzi, Monica Halaszi este profesor titular  de 25 de ani.

Tot de astăzi o altă profesoară absolventă de Filologie, Monica Buboly, fostul purtător de cuvânt al ISJ a devenit directorul celuilalt colegiu de prestigiu din Bistrița, ”Andrei Mureșanu”.

Alte numiri: profesoara Aurora Corăbian este noul director al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean, iar Octavian Guiu (prof. discipline tehnologie, protecţia mediului) a preluat conducerea Liceului cu Program Sportiv Bistriţa, în timp ce Raluca Kovacs este director la Casa Corpului Didactic.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts