Tăcerea clasei politice în cazul de la Telciu, a reprezentanților implicați ai partidelor politice nu e de bun augur nici pentru ei și nici pentru toți cei care vor nu vor sunt parte în acest scandal uriaș al apei.
Lăsat singur e și primarul Sever Mureșan , dar și Ion Șandru de la Aquabis și, cu siguranță va exista și acel cap al lui Moțoc. Nimeni nu spune nimic, semn că ceva nu ar fi în regulă?
Capul lui Moțoc vrem? Și ieșirea din ADI Apă-Canal. Să fie, dar după, după asta ce urmează?
E doar o întrebare.Știu, știu că primarul știe, Șandru știe, dar mai sunt și alții care știu. De aceea nu înțeleg prea bine, deși, știu care sunt explicațiile, de ce nu se văd partidele politice, mă rog, reprezentanții lor?
Văd doar un singur partid politic care se înșurubează în zonă: Partidul Diapora Unită și, care, acționează în forță: acuză toate partidele politice de implicare, vorbește despre corupție, fără probe, și cere demiterea primarului, a prefectului, a tuturor. Nu e ciudat nimic aici: au venit cu lecția făcută și cu toate mesajele persuasive, evident calate pe o realitatea deloc roză pentru autorități.
Vor voturi, vor avea voturi, filială, lideri.
De ce tac toți? E mai simplu să te gândești că vara e aici, 2024 departe sau că, de exemplu, cel care va deconta totul este Sever Mureșan și partidul din care face parte: ALDE, un partid care este departe încă de orice fel de performanță electorală. Alt exemplu: Ion Șandru, apolitic, nu decontează nimic electoral, doar funcția, dar asta este deja o altă poveste.
Cei de la PDU au venit la Telciu ca la tragerile din armată: ținta piept cu cercuri numărul 4: punct ochit, punct lovit. Și-au creat baza, au vorbit cu oamenii, fac politică de acolo de unde le vor veni voturi. Au coborât în stradă , au dotări și lucrează ”din greu” pe rețelele de socializare. Social media: au înțeles bine rostul noii lumi create în virtual.
Toate pleacă de la comunicare și ajunge în același punct: lipsa ei sau a unei părți importante a acesteia. Așa este: România s-a schimbat, oamenii la fel și sunt momente, cum este cel de la Telciu în care autoritatea, fie ea locală, județeană sau centrală pare să nu țină ritmul cu aceste schimbări de mentalitate, de viziuni, de optiuni. Cei care vor profita electoral de toate schimbările, vor fi cei care le-au înțeles, de fapt cei care știu foarte bine slăbiciunile sistemului. Doar acum, actualul sistem politic și administrativ, sistem care este total depășit, realizează că oamenii nu mai sunt cei din 2000 și că povestea restartului trebuie materializată.
Sistemul încă se bazează pe Acarul Păun, pe Moțoc, pe toți cei care vor deconta incapacitatea sistemului ca întreg, însă eu mă tem că în 2024 va fi altfel. Până atunci însă o întrebare rămâne valabilă: Cine, cum și în cel fel rezolvă problema de la Telciu, trecând peste toate distorsiunile politice și lozinci goale?