Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas și-a publicat în aceste zile un raport de activitate al primelor 6 luni de mandat de parlamentar. Dincolo de faptul că, din punct de vedere mediatic, Lorant Sas a avut o singură conferință de presă la sediul biroului său parlamentar,iar ieșirile sale publice nu sunt întodeauna ”reușite”.
Cu toate acestea, într-o postare pe Facebook, Ovidiu Ioan Rațiu, fost candidat independent la Parlamentul României, cu masterat la Colegiul Europei din Bruges, aduce critici dure la adresa parlamentarului USR. Lorant Sas, aflat la primul mandat este primul parlamentar din ultimii 8 ani desființat practic , până la el, ieșirile publice de acest fel fiind mai puține, ele vizându-I pe fostul deputat Dorin Popescu, Ioan Oltean. Sas și-a publicat primul raport de activitate ca deputat, dar documentul este contestat fiind considerat copy-paste ieftin. Sas este acuzat că a ajuns prin fraudă în Parlamentul României. În urma alegerilor din USR Bistrița-Năsăud, Sas, deși este parlamentar, nu face parte din conducerea nou aleasă în urma acestor alegeri.
Cine îl atacă pe Lorant Sas?
E vorba de Ovidiu Ioan Rațiu, un fost candidat independent la Parlamentul României, cu masterat la Colegiul Europei din Bruges.
OVIDIU IOAN RAȚIU:
“După ce că această nulitate parlamentară a ajuns acolo printr-o fraudă, mai are tupeul să ne ia de fraieri, să mintă de îngheață apele, inclusiv în așa-zisul raport de activitate. În primul rând, ăla nu se poate numi raport de activitate. E un copy-paste ieftin de pe site-ul Parlamentului, pus pe un fundal. Dar de ce să ne miram, când majoritatea postărilor lui sunt copiate de pe pagina oficială a USRPLUS, pe care el și le însușește fără rusine sau semne că ar cita de undeva…e ok.. e dă la centru. Trecând peste punctul 1, în documentul ăla pe care el îl numește raport de activitate, uită să menționeze că, pe toată durata sesiunii parlamentare, A AVUT O SINGURĂ CUVÂNTARE ÎN PLEN… Și aia de 33 de secunde, atunci când a depus jurământul; probabil își păstrează vocea pentru când mai trece prin provincie și se șchiaună la televiziunile locale, unde vorbește despre el la persoana a III-a”, spune Ovidiu Ioan Rațiu.
“Bun, poate nu a vorbit, dar poate a făcut ceva? Conform „raportului de activitate”, „a inițiat” vreo 15 proiecte de legi și hotărâri. La prima vedere, zici “mmmm…ok?!”. Dar, dacă intrați pe site-ul Parlamentului, la fiecare dintre aceste proiecte, vedeți că sunt de la 20 până la 80 de astfel de „inițiatori”. Așa se face că, în una dintre aceste propuneri (poza 3), pe lângă numele lui, apar și 2 inițiatori de la AUR. În concluzie, el nu a inițiat nimic. A dat și el o semnătură ca să arate că ar susține un demers… Sau poate că, în Parlament, e așa de bun wifi-ul, încât creierele parlamentarilor sunt interconectate și li se aprinde becul în același timp, cu aceeași inițiativă. Ajungem și la punctul 4, unde acest personaj, directoraș dîn privat ajuns in Parlament, ne reprezintă pe plan internațional, în calitate dă Președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre. Un titlu pompos… dar na.. plake și se potrivește cu El DiCkTator. Ce îl recomanda? Nimic. A fost numit politic, așa cum a fost și Dăncilă numită consilieră la BNR. Să nu mai menționez că, din această poziție, a mers ca observator la alegerile din Moldova… Ca să nu spuneți că sunt cârcotaș, uitați-vă, de curiozitate, câți ani de experiență în domeniu îți trebuie pentru a ajunge în poziții similare în organizații internaționale (cam de la 7-10 ani în sus)”, susține Rațiu.
“Apoi, vă mirați că nu mai au încredere tinerii în politică și în sloganuri de genul #RevolutiaBuneiGuvernari? Numiri de genul acesta sunt prezente și în partidele „tradiționale” și sunt palme date celor care își dedică viața acestor discipline și miilor de experți care se bat pentru un loc eligibil prin nenumărate runde de concursuri și interviuri… Cum a ajuns Cooperarea Economică a Marii Negre, un sector strategic, important pentru România, pe mâna unui habarnist, care nu are legătură cu acest domeniu sau zona geografică? Știu doar cei care l-au cocoțat acolo…(pe câțiva, deja i-a „executat” după ce l-au ajutat). Ajungem la concluzie: EL DiCkTator consideră că „în calitate de parlamentar al județului Bistrița-Năsăud… a atins obiectivele propuse pentru această primă sesiune parlamentară”. Ce a făcut pentru județul nostru? Nimic. Probabil el se referă la ultimul punct din gloriosul lui program electoral, care putea fi elaborat și de un elev de clasa a II-a, în care spune că „transformarea imposibilului în posibil se poate face…” mda… când ești un habarnist no-name, dar ești numit politic”, conchide fostul candidat independent.