“Dacă vrem să menținem taxele de salubrizare la un nivel scăzut trebuie să fim responsabili, să colectăm selectiv, SĂ LE PUNEM PE TOATE LA LOCUL LOR!”Cristian Niculae.

“O realitate dureroasă despre modul în care unii respectă curățenia și mediul înconjurător.  Imaginea dezolantă din jurul platformei de colectare a deșeurilor reciclabile de pe str. Aerodromului, ne arată modul în care unele persoane nu vor să se gândească la viitorul copiilor și la curățenia din orașul nostru. O parte din deșeurile abandonate în jurul acestor platforme de colectare sunt reciclabile și valorificabile – carton, peturi, doze de aluminiu – dar acești oameni continuă să nu colecteze selectiv această resursă. Mai mult decât atât, din păcate, în foarte multe containere de colectare a deșeurilor reciclabile, găsim și deșeuri reziduale, care contamineaza deșeurile reciclabile, facându-le nevalorificabile”, spune directorul ADI Deșeuri, Cristian Niculae.  

“Dacă vrem să menținem taxele de salubrizare la un nivel scăzut trebuie să fim responsabili, să colectăm selectiv, SĂ LE PUNEM PE TOATE LA LOCUL LOR!”, spune Niculae.  

În prezent, județul Bistrița-Năsăud are printre cele mai reduse taxe de salubrizare din Transilvania – 6,6 lei / persoană / lună în mediul rural și 11,5 lei / persoană / lună în mediul urban, alte municipii taxând mult mai scump aceste servicii de salubritate: – Cluj-Napoca – 14,43 lei / persoană / lună;– Oradea – 17 lei / persoană / lună pentru zona de blocuri și 13 lei / persoană / lună la zona de case (2 goliri de pubelă neagră / lună);– Brașov – 14,7 lei / persoană / lună;– Alba-Iulia – 13,67 lei / persoană / lună; 

 “Soluția pentru rezolvarea acestei situații este implementarea cât mai rapidă a colectării deșeurilor la poarta casei pe 4 fracții distincte – hârtie / carton, plastic / metal, sticlă și deșeuri menajere – pentru zonele de case și desființarea acestor platforme de semi-îngropate din zonele de case. Orice efort ar face autoritățile publice locale și operatorii de salubritate, nu vor avea succes fără responsabilitatea cetățenilor și fără efortul acestora de a colecta selectiv deșeurile reciclabile pentru a putea fi valorificate. Supercom a igienizat această zonă în cursul acestei dimineți – detalii în comentarii. Oare cât va rămâne curată?”, spune Niculae.https://www.facebook.com/v8.0/plugins/video.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df3bc84c9f785c18%26domain%3Dinfobistrita.ro%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Finfobistrita.ro%252Ffdc9be71f8c948%26relation%3Dparent.parent&container_width=823&href=https%3A%2F%2Ffb.watch%2Fv%2F1WvwJgpRY%2F&locale=en_US&sdk=joey&show_text=false&width=500

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts