Printre blocuri, pe malul Bistriței, în zonele nebăgate în seamă de nimeni, nici măcar de DSP, iarba a crescut ca Făt-Frumos, dar asta nu mai miră pe nimeni, asta pentru că:
- A plouat și plouă de parcă nu ar mai fi plouat de ani de zile
- Contractul cu firma sau firmele care ar trebui să câștige licitația pentru tunsul ierbii întârzie nepermis de mult
- În acest context, iarba care nu știe că tunsul ei e un serviciu externalizat, teroretic, crește și tot crește, că tot se spune: dacă plouă în mai, avem mălai
COASA LUI SUCIU- Deputatul Daniel Suciu a ieșit la cosit și după ce și-a ascuțit coasa verbului a început să bată fierul cât e cald: „Îl întreb pe domnul Turc direct: domnule primar, îţi place cum arată Bistriţa? Parcă ţi-ai luat model pe Boc şi pe Bolojan şi ai sfârşit, domnule Turc, cu toată şleahta de consilieri, arhanghelii dreptei, prin a lua model pe Clotilde şi pe Nicuşor. În Bistriţa şi în Bucureşti, căpuşele sunt la ele acasă şi iarba este de un metru. Pentru asta, tot PSD este de vină? Şi pentru această grea moştenire, Creţu este de vină? Nu am de gând să ne ascundem după deget şi să nu recunoaştem greşelile pe care le-a făcut PSD, dar şi pentru ce vedem pe stradă tot PSD este de vină?
Vestea lui Daniel Suciu către bistrițeni: ” Am o veste proastă pentru bistriţeni, cred că va trebui să luăm noi coasa şi să cosim printre blocuri şi pe la intersecţii, că nici nu se văd maşinile. Nu se va reuşi semnarea acelui contract, dacă se face contestaţie, ne prinde luna august. Va trebui să cosim noi, pentru că aceşti competenţi de Primăria Bistriţa s-au trezit în luna iunie că e trecută primăvara, primăvara plouă şi dacă plouă, creşte iarba. Şi pentru asta aveţi răspunsuru sofisticate, căutaţi piatra filozofală, tot alţii sunt de vină? Nu, voi sunteţi de vină”
” Asta este imaginea cea mai emblematică a succesului PNL în municipiul Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud: un secretar general fugit în lume şi un primar care nu se mai vede de iarbă”, a conchis Daniel Suciu.
REAMINTIM CĂ: Primăria Bistrița vrea să încheie un acord-cadru pe 4 ani cu una sau mai multe firme care să se ocupe de tunsul ierbii și întreținerea spațiilor verzi în oraș. Licitația a avut loc în 17 mai a.c., iar valoarea estimată a contractului este de maximum 1,9 mil. lei.
În acest sens, orașul a fost împărțit în 6 zone, numite Loturi în procedura de licitație, lucrările aferente putând fi ofertate de o singură firmă, sau de mai multe. În funcție de nevoi, volumul suprafețelor asupra cărora se intervine poate varia între 1,16 mil. mp și 4,6 mil. mp.
Direcția de Servicii Publice (DSP) din cadrul Primăriei va întreține doar câteva obiective din Bistrița, de exemplu Parcul Municipal, pentru că nu are capacitate de a se ocupa de întregul oraș.