Acasă EVENIMENT 20 de milioane de lei pentru spitalele din județul Bistrița-Năsăud. Ministrul Sănătății...

20 de milioane de lei pentru spitalele din județul Bistrița-Năsăud. Ministrul Sănătății a dat o notă de 10 la SJU Bistrița

0


Este vorba de finanțarea a trei proiecte care vizează achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Orășenesc din Beclean și Spitalul Orășenesc ” Dr. George Trifon” din Năsăud. Cele 20 de milioane de lei se adaugă unei alte sume de 8 milioane de lei prin care Ministerul Sănătății continuă lucrările de extindere și modernizare a secției ATI din SJU Bistrița.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă astăzi la Bistrița și, care, a explicat că banii vin în urma unei decizii luate de o comisie de evaluare a solicitărilor privind echipamentele medicale şi a solicitărilor pentru reparaţii şi modernizare în infrastructură pentru a putea analiza tot ce au nevoie judeţele ţării.

Sorina Pintea:  „Această Comisie de evaluare a aprobat o sumă de 8 milioane lei pentru care deja fila de buget este la Bistriţa, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru continuarea reabilitării secţiei de Anestezie Terapie Intensivă. Am început acest parteneriat cu Consiliul Judeţean, anul trecut, alocând bani pentru dotare şi reabilitare. Anul acesta prima filă de buget a ajuns aici, iar în următoarea săptăână vor mai ajunge în judeţul Bistriţa-Năsăud încă trei file de buget. O filă de buget este pentru Spitalul din Năsăud, 1,477 milioane lei, pentru achiziţia de aparatură medicală. O filă de buget este pentru Spitalul Beclean de 510 mii lei. Această comisie a aprobat solicitările pentru cele două spitale în totalitate. Atât s-a solicitat, atât s-a aprobat. Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, Comisia de evaluare a luat în discuţie şi a aprobat o sumă de 18 milioane lei, pentru achiziţia de aparatură medicală pentru toate secţiile spitalului: un sistem de neuronavigaţie, pentru neurochirurgie, un nou CT, al doilea, truse de laparoscopie pentru secţiile de urologie, ginecologie, chirurgie generală, ecografe de înaltă performanţă, staţii de sterilizare, sterilizare obişnuită sau cu plasmă”.

 

O altă veste bună pentru spitalele care sunt conduse de manageri care fac performanță, SJU Bistrița fiind unul dintre acestea, este cea care face referire la o suplimentare de fonduri care va veni la viitoarea rectificare bugetară. Potrivit Sorinei Pintea, toate solicitările primite la miister au fost trimise la Direcțiile de Sănătate Publică pentru a fi evaluate din punct de vedere al necesității și oportunității: ”Au existat mai multe criterii stabilite de comisie, prin ordin de ministru, dacă există specialişti care să utilizeze aceste aparate, pentru că eu personal nu cred că ne mai permitem să ţinem în cutie aparate pe holuri, cum s-.a întâmplat până acum şi încă mai găsim”.

 

Sorina Pintea a dat o notă de 10.00 managementului de la SJU Bistrița

Sorina Pintea: „Ştiţi de vizitele inopinate pe care le-am făcut la diverse spitale şi sunt convinsă că, dacă aş fi venit la Bistriţa, rezultatul ar fi fost acelaşi. Un spital curat, un spital pregătit să-şi primească pacienţii aşa cum se cuvine, un spital pregătit să acorde un act medical de calitate din toate punctele de vedere. Actul medical este complex, vorbim despre munca medicului, munca personalului medical mediu şi a personalului auxiliar. Vreau să felicit pe cei de aici că au înţeles exact ceea ce trebuie să însemne sistemul de sănătate, pentru că sistemul de sănătate suntem noi, nu este ceva la care ne uităm.  Dacă fiecare îşi face treaba, atunci lucrurile nu pot decât să meargă bine. Am văzut secţii reabilitate din 2007 şi care arată impecabil, care sunt foarte bine întreţinute şi încă mai corespund cerinţelor, asta pentru că cei de aici s-au preocupat, ceea ce n-aş putea să spun despre alte locuri. Voi continua să merg în spitale, atât oficial cât şi neoficial, pentru că programul de guvernare al PSD pe sănătate are pacientul în centrul sistemului. Anul trecut a avut loc majorarea salariului personalului din sistem, în acest an s-au alocat un buget istoric pentru investiţiile din sănătate, de 1.183 milioane lei faţă de 193 milioane lei în 2018”.

Exit mobile version