Acasă Politica Politica Locala 15 ANI DE POLITICĂ

15 ANI DE POLITICĂ

0

e

Radu Moldovan a intrat astăzi în al 15-lea an de politică. Mult, puțin, doar el știe, dar cu siguranță este unul dintre puținii politicieni locali care au învățat multe, grosplanuri, detalii, planuri generale. Un lider de partid care a înțeles noțiunea de leadership. Analiza discursului din această dimineață vine să confirme că Moldovan a înțeles foarte bine principiul de bază al politicii: „Be Quick or Be Dead”.

 

Cu sau fără candidatură la CJ?

 

Nu am certitudinea că Radu Moldovan este foarte sigur că va mai candida la șefia CJ BN. Totul depinde de noul Cod Electoral, lege care spune că președintele de consiliu județean va fi desemnat dintre consilierii aleși pe lista partidelor care vor intra în hora electorală: ” Vom vedea ce se întâmplă cu legislaţia electorală în Parlament şi, după o discuţie foarte serioasă cu colegii, voi vedea ce voi face în continuare din punctul de vedere al carierei administrative. Mi-aş fi dorit foarte mult să mă judece cetăţenii judeţului, nu un grup de consilieri judeţeni, Din păcate, majoritatea covârşitoare din Comisia de Cod electoral a luat o altă decizie. Oricâte întrebări am pus, nimeni n-a ştiut să mă lămurească de ce şi care e scopul. De ce, dacă alegem primarii şi parlamentarii într-un tur, trebuie să alegem preşedinţii CJ indirect? Legat de toată povestea asta care a circulat de-a lungul timpului vizavi de baroni, eu vă spun că baronii fiinţează de prin anii 1998-2000, când alegerile erau prin vot indirect, nu uninominal. Eu cred că un preşedinte e cu mult mai responsabilizat când avea de dat un raport în faţa cetăţenilor şi va avea o altă responsabilizare când alegerea sa va depinde de un număr de 16 consilieri judeţeni. Dacă rămâne această soluţie de vot, mă gândesc cu mari rezerve, dar n-aş da un răspuns categoric, va depinde foarte serios de discuţia cu colegii mei. Dar mare tragere de inimă nu am. Nu ştiu dacă mă reîntorc în Parlament în această situaţie, există şi varianta cu mersul acasă. Iau în calcul toate variantele: mersul acasă, rămas cu partea politică şi activitate în altă zonă… Vă spun la modul serios că analizez toate variantele”, a precizat Radu Moldovan.

 

Președinte de partid sau brand?

 

S-ar putea să nu fie nici una, nici alta, mai ales că Radu Moldovan ia în calcul o retragere cu torțe, sau o semiretragere, deși, brandul îl va propulsa din nou în Parlament: ” N-am discutat cu colegii mei, dar cred că voi fi unul dintre candidaţi la următoarele alegeri pentru organizaţia judeţeană, dacă echipa va decide acest lucru. Nu ţin cu dinţii de această funcţie. Sunt în al 15-lea an de politică, cu un an în PDSR şi 14 în PSD, mă cunoaşte toată lumea şi cu bune şi cu rele şi nu neapărat trebuie să scrie pe fruntea mea ”preşedintele organizaţiei judeţene”. Sunt Radu Moldovan de la PSD şi dacă varianta optimă pentru organizaţia judeţeană va fi o candidatură a mea, n-am nicio rezervă să o fac, iar dacă se va decide că e mai bine să fie altcineva, n-am nicio problemă, cu precizarea că rămân în această echipă. Sunt interesat de ceea ce fac. Conferinţa judeţeană de alegeri va fi undeva în toamnă. Vom stabili un grafic, urmează şi analizele serioase, şi desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale”, a explicat Moldovan.

 

 

Exit mobile version