13 cazuri noi de persoane infectate în județul Bistrița-Năsăud – 2 provin din primăria Bistrița și 3 la secția de ortopedie a SJU . Numărul total al celor pozitivi este de 356. La nivel național, numărul de cazuri nou confirmate este peste media ultimei săptămâni, totalul celor pozitivi apropiindu-se de 20.000

0
712

Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a crescut simțitor în ultimele 24 de ore, fiind vorba de 13 persoane. Dintre acestea, două au fost confirmate la primăria Bistrița, alte 3 la secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență ”Bistrița”

La ora actuală, situația epidemiologică din Bistrița-Năsăud este următoarea: 24 persoane în carantină instituționalizată,  2941 persoane în izolare la domiciliu, 356 cazuri confirmate de CoVid-19, 31 decese și  234 persoane vindecate.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar de la  Centrul de asistență pentru vârstinici din comuna Nușeni. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și o parte din beneficiarii centrului. Sunt în curs de procesare și restul probelor. De asemenea, cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate, o persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice, iar cinci persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ, respectiv Leoni.

LA NIVEL NAȚIONAL: Numărul de cazuri nou confirmate, peste media ultimei săptămâni. În total, 19.907 de români infectați cu COVID – 19. Numărul cazurilor noi de coronavirus raportate în ultimele 24 de ore este de 238, mult peste media ultimei săptămâni. În prezent, în România sunt confirmate 19.907 cazuri, din care 13.919 au fost declarate vindecate și externate. Până joi, în România au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Ce spun cei din Grupul de Comunicare Strategică?

Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.