EDITORIAL: Salarii mai mari? De unde?

Must Read

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...

Doi președinți ai României s-au pus de-a curmezișul creșterii salariilor oamenilor din țara lor. Unul ne-a îndemnat să strângem cureaua și a acceptat cu seninătate tăierea salariilor și pensiilor cu 25%. În timp ce ai lui se îmbogățeau. Altul, atacă acum la Curtea Constituțională eliminarea unor taxe nefiscale și asistă de pe margine și aplaudă modul în care Guvernul lui se opune cu îndârjire creșterii salariilor dascălilor, medicilor și angajaților din domeniul asistenței sociale (care la noi au ieșit în stradă zilele trecute pentru drepturile lor).

După perioada de tristă amintire, când salariile românilor au căzut printr-o simplă tăietură din pixul guvernanților de atunci, a fost nevoie de ceva timp și de voință politică serioasă pentru a se repara ce s-a stricat. Nu, nu din partea celor care au operat tăierile din veniturile noastre câștigate cu mare trudă! Ci din partea altora, care au arătat că le pasă de oameni. Și i-a interesat să nu ne mai țină în sărăcie lucie.

S-au pus pe redat banii tăiați. Și ceva în plus. Au crescut salariul minim pe economie. Au ”umblat” la punctul de pensie și l-au făcut mai sănătos, așa încât cei care au muncit o viață să simtă că nu sunt bătaia de joc a nimănui.

Au fost numiți, de către opozanții lor politici, sinucigași sau inconștienți când au decis să vină în fața românilor cu un Cod Fiscal care aducea o relaxare fiscală pe toate palierele: reducere de impozit pe venit, diminuarea contribuțiilor la sănătate, scăderea TVA la alimente și la apă potabilă. Au îndrăznit, când ceilalți îi acuzau că vor băga economic România în groapă, să taie patru procente din TVA general și l-au făcut de 20%. Și să facă cea mai ”înfricoșătoare” reducere a impozitului pe dividende: de la 16% la 5%. Au tot tăiat și culmea e că nu de la oameni! Au eliminat total impozitul pe profitul reinvestit al firmelor. Au pus impozit gradual pe venitul microîntreprinderilor, așa încât cine are mai mulți angajați plătește mai puțin.

Culmea e că oamenii ăștia nu vor să se oprească cu tăierile! Pentruperioada 2016 – 2020 vorsă-șifacă de cap, de-a dreptulșisăfacăce nu a maifăcutnimeni. Șiziceicăpentrutoțisalariații din țaraasta! Dacă tot s-au pornit, zicemsă nu-ideranjăm din treabaasta, pentrucăar fi păcat. De exempluvorsăreducă cu 6% impozitulpevenitșisă elimine TOTAL contribuțiile pentru șomaj, concedii, creanțe salariale, risc și accidente. Ba mai au de gând să scadă CAS și CASS și noi să mai câștigăm 4.25% la salariu. Despre impozitele aplicate la salarii vorbim! Familiile cu copii vor beneficia de deduceri la salarii între 1200 și 1600 de lei anual.

Politicienii aceștia vor să ne arate că nu știu numai să taie, ci și să crească. Dar nu, nu taxele și impozitele, pentru că ăstora le-au pus gând rău de tot. Vor să mai umble puțin la salariul minim pe economie și până în 2020 să-l salte până la 1750 de lei.

Cu pensiile sunt într-o dilemă oamenii noștri: să crească sau să taie? Așa că le vor face pe amândouă: cresc punctul de pensie până la 1400 lei în 2020, adică cu 500 lei mai mult decât e acum și taie de tot impozitul pe venit pentru pensiile sub 2000 lei și contribuțiile la sănătate.

Iar pentru cei care au o afacere, politicienii de care vă facem vorbire chiar și-au propus să intre în istoria economică a României: ca cei mai de dreapta oameni de stânga! Au gândit o schemă de ajutor de stat pentru start-up-uri, în cadrul căreia poți primi 200.000 lei/proiect/antreprenor. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilorvor să-l reducă la  1%, iar plafonul pentru microîntreprinderi să-l ducă la 500.000 de euro. Iar culmea măsurilor pentru antreprenori e să nu mai aibă de plătit nimic statului pentru dividendele ce li se cuvin din firmă. Adică eliminăTOTAL impozitul pe dividende! Să vă mai spunem că vor să facă TVA general de doar 18%?

 

Noi zicem că oamenii ăștia sunt pe treaba lor. Și-au pus în cap una și bună: să construiască clasa de mijloc în România. Pot? Păi dacă au demonstrat o dată că pot, e clar că nici acum nu s-or face de rușine! Cine sunt? Cei de la PSD!

(PE)

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al AS TV Bistrița. Angajații au...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce vor face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -