Acasă COVID 19 104 persoane active și 47 de decese la finele lunii iunie în...

104 persoane active și 47 de decese la finele lunii iunie în Bistrița-Năsăud. Atenție la cum organizați petrecerile, riscați să fiți amendați de jandarmi. Au pățit-o niște nuntași de la TERRA care au uitat de Starea de Alertă

0

Cu toate că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, testările mai sunt făcute doar de laboratului SJU ”Bistrița”, cel al DSP fiind în ”pauză competițională” în absența kiturilor, numărul persoanelor active, adică infectate nu scade încă, deși, astăzi a fost raportat doar un singur caz, 519 fiind numărul total.

În ceea ce privește situația epidemiologică, aceasta este următoarea : 8 persoane în carantină instituționalizată, 1484 persoane în izolare la domiciliu, 519 cazuri confirmate de CoVid-19, 47 decese și  368 de persoane vindecate.

3000 de lei amenda pentru nerespectare prevederilor legale în ceea ce privește organizarea de petreceri private

Duminică, 28 iunie a.c. jandarmii bistrițeni au intervenit la un local public unde se afla în desfășurare un eveniment privat în spațiu deschis, la care nu se respectase numărul maxim de 50 de persoane, conform prevederilor legale în vigoare.

        Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au aplicat o sancțiune de 3.000 de lei persoanei care a organizat evenimentul și nu a ținut cont de prevederile legale în vigoare pentru perioada stării de alertă, numărul de persoane depășind cu 30 față de totalul maxim admis.

        Persoanele interesate de organizarea unui eveniment privat trebuie să țină cont de faptul că în conformitate cu Hotărârea nr. 476 din 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anexa nr 3, art. 1, pct. 11 se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, reamintesc jandarmii.

Exit mobile version