joi, iulie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  102 persoane active și 49 de decese la începutul lunii iulie în Bistrița-Năsăud.Un primar și un fost primar sunt internați la această oră la spitale din Bistrița și Cluj-Napoca.

  Must Read

  Vasile Urs: ”Nu s-a prezentat nimeni la licitația organizată pentru vânzarea complexului sportiv ”Jean Pădureanu”. Stadionul l-am închiriat celor de la Fotbal Club ”Gloria...

  Proprietarul stadionului ”Jean Pădureanu”,  SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL prin practicianul în insolvenţă, economistul  Vasile...

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros este așteptat vineri în Bistrița-Năsăud

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este așteptat vineri, 2 iulie, în județul Bistrița-Năsăud, vizita...

  Deși, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, testările mai sunt făcute doar de laboratului SJU ”Bistrița”, cel al DSP fiind în ”pauză competițională” în absența kiturilor, numărul persoanelor active, adică infectate nu scade încă, astăzi fiind raportate încă 12 cazuri noi , 535 fiind numărul lor total. Din cazurile noi de pozitivi fac parte trei cadre medicale: un medic și doi asistenți. Din păcate, doi primari de comune sunt internați la această oră la spitale din Bistrița și Cluj-Napoca. E vorba de Ioan Szabo și Vasile Găurean.

  În ceea ce privește situația epidemiologică, aceasta este următoarea: 4 persoane în carantină instituționalizată, 1390 persoane în izolare la domiciliu, 535 cazuri confirmate de CoVid-19, 33 pacienți externați în baza ordinului 555/2020, 49 decese și 384 persoane vindecate.

  • Până în prezent, 45 cadre medicale (doisprezece medici, 33 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate.

  • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

  • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați, iar opt beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

  • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

  • 13 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șapte au fost declarate vindecate.

  • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

  • Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.

  • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

  • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

  • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

  • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.

  • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  Vasile Urs: ”Nu s-a prezentat nimeni la licitația organizată pentru vânzarea complexului sportiv ”Jean Pădureanu”. Stadionul l-am închiriat celor de la Fotbal Club ”Gloria...

  Proprietarul stadionului ”Jean Pădureanu”,  SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL prin practicianul în insolvenţă, economistul  Vasile...

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros este așteptat vineri în Bistrița-Năsăud

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este așteptat vineri, 2 iulie, în județul Bistrița-Năsăud, vizita demnitarului urmând să înceapă la...

  Florin Bojor cere și el candidat unic al dreptei la primăria Bistrița: Scrisoare deschisă către candidații opoziției pentru Primăria Bistrița –

  De ce mă obligați să votez un candidat la Primăria Bistrița care va pierde? Dragi candidați ai opoziției la...

  ”Comedie de modă veche” la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

  Continuând colaborarea începută anul trecut, cu prilejul organizării Serilor filmului Românesc, eveniment care s-a bucurat de un real succes în rândul...

  Noul lot al Goriei 2018 s-a întâlnit astăzi cu președintele Radu Moldovan. Primul antrenament după 3 luni de pauză va avea loc joi după-amiază

  Lotul cu care Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud va aborda noul sezon competițional al Ligii Florilor MOL s-a întâlnit...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -