sâmbătă, iulie 11, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  10 pentru profesorii de la Centrul Comunitar pentru Tineret

  Must Read

  Singurul elev din judeţul Bistriţa-Năsăud, care anul acesta a obţinut 10 pe linie la examenul de maturitate, a ales să-şi desăvârşească la Centrul Comunitar pentru Tineret cunoştinţele necesare pentru a obţine note cât mai mari la bacalaureat. Şi a reuşit!
  Ioan Scurtu, absolvent al Colegiului Tehnic „Infoel”, a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu.
  Ioan Scurtu s-a născut la Rebra, în anul 1996, unde a urmat, timp de opt ani, cursurile şcolii generale. În anul 2011, la evaluare a obţinut media 8,80. Odată cu intrarea la liceul bistriţean „Infoel”, alături de mama şi fratele său s-a mutat în municipiu, tatăl lui lucrând în domeniul construcţiilor la Rebra, apoi la Cluj. Conştient de importanţa educaţiei în contextul în care îşi doreşte un drum cât mai bun în viaţă, din clasa a XII-a s-a înscris şi la cursurile de matematică, limba română şi geografie pe care profesorii voluntari le susţin gratuit la Centrul Comunitar pentru Tineret din Bistriţa. A terminat clasa a XII-a cu media 9,17, iar la examenele de bacalaureat a primit doar note de 10. La rezultatele care l-au propulsat pe primul loc în întreg judeţul au contribuit profesorii: Cristina Rusu (diriginte) şi Lucreţia Filipaş – geografie, Marieta Abrudean, Aurelia Hîruţa şi Mihaela Oanea – limba şi literatura română, respectiv Cornel Muscan şi Claudia Urs – matematică.
  „A frecventat cu rigurozitate cursurile de la Centrul Comunitar pentru Tineret, iar rigurozitatea este un cuvânt care îl defineşte pe acest tânăr. Şi-a îmbunătăţit media, iar rezultatele pe care le-a obţinut ne fac să fim mândri de el, dar şi de activitatea Centrului Comunitar pentru Tineret. La centru susţin cursuri 21 de profesori voluntari care primesc, la sfârşitul anului, doar o diplomă de mulţumire. Însă recompensa morală este, după cum se vede, extrem de mare. Primăria municipiului Bistriţa şi Serviciul Educaţie, Turism le sunt recunoscători pentru efort şi rezultate, şi cred că şi tânărul nostru bistriţean simte la fel”, a spus primarul Ovidiu Teodor Creţu.
  „M-am născut şi am crescut într-o familie obişnuită. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, familiei, profesorilor de la liceu şi de la Centrul Comunitar pentru Tineret, domnului primar. Ştiu că doar prin educaţie pot să fac ceva în viaţă şi vreau să ajung un om de valoare”, a menţionat, la rândul său, Ioan Scurtu.
  El intenţionează să-şi continue studiile, profilul ales fiind informatica. Cu un deosebit bun simţ, el a mărturisit: „vara aceasta voi munci pentru a câştiga bani de facultate ca să-i mai scutesc pe părinţi de cheltuieli”.
  Centrul Comunitar pentru Tineret a fost preluat de la Organizaţia „Cetin”, în anul 2008, de către Primăria municipiului Bistriţa prin Serviciul Educaţie, Turism. În perioada 2008 – 2013, cursurile s-au desfăşurat în imobilul situat pe strada Liviu Rebreanu nr. 18. Dorind să ofere condiţii cât mai bune de pregătire tinerilor care pun mare preţ pe învăţătură, primăria a accesat fonduri europene pentru reabilitarea sediului astfel că, din 2014, cursurile de la Centrul Comunitar pentru Tineret se desfăşoară în imobilul cu nr. 3 de pe strada Nicolae Titulescu.
  De-a lungul anilor, mulţi elevi au apelat la ajutorul pe care profesorii voluntari şi primăria îl oferă gratuit celor care ţin să-şi desăvârşească instruirea. Dacă în anul 2008, numărul cursanţilor a fost de 200, anul acesta sunt 450 de elevi înscrişi la cursurile pe care 21 de profesori voluntari le susţin în 12 discipline: română – matematică clasa a XII-a; română – matematică clasa a VIII-a; geografie clasa a XII-a; biologie clasa a XII-a; istorie clasa a XII-a; engleză, germană, franceză, filozofie, training-uri diverse.
  Încă o dovadă de necontestat a valorii centrului pentru comunitatea bistriţeană este faptul că, anul acesta, 98,03% din elevii de clasa a VIII-a înscrişi la CCT, au promovat examenul de evaluare. Iar cu lucrări de nota 10 se mândresc Diana Maria Bozbici (elevă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”) şi Daniel Bogdan Acatrini (elev la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare”).
  8.07.2015
  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Sorin Roșu Mareș: Partidul Puterii Umaniste merge pe forţe proprii în alegerile locale. Ușa umaniștilor rămâne deschisă pentru primarii ALDE

  Liderul interimar al PPU Bistrița-Năsăud, Sorin Roșu Mareș a confirmat astăzi faptul că umaniștii au decis să meargă pe liste proprii la...

  „Alianța pentru Bistrița-Năsăud” va merge pe liste comune la alegerile locale din 27 septembrie. Doar în 5 comune aceste liste vor fi separate dar...

  Liderii celor trei partide din cadrul ”Alianței pentru Bistrița-Năsăud”, Radu Modovan, Ioan Monița și Grigore Timoce, au decis...

  VIDEO- Deputatul IONUȚ SIMIONCA: Bistrița are nevoie de schimbare!

  M-am hotărât să candidez la Primăria Municipiului Bistrița pentru că știu că voi fi un bun gospodar. Principala...

  Silviu Rus este noul președinte PER Bistrița-Năsăud. Marius Conon , candidatul ecologist la primăria Bistrița

  Venit la Bistrița pentru a ”reîmprospăta” apele verzi ale Partidului Ecologist Român Bistrița-Năsăud, experimentatul Dănuț Pop, politician abil...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -