Ziua Imnului Naţional. Mulţi politicieni, puţini bistriţeni

Ziua Imnului Naţional. Mulţi politicieni, puţini bistriţeni


Astăzi, la statuia poetului Andrei Mureşanu, politicieni, reprezentanţii la vârf ai autorităţiilor locale şi judeţene au sărbătorit Ziua Imnului Naţional. Pe 29 iulie, se împlinesc 20 de ani de la declararea acestei Zilei Imnului Naţional şi 170 de ani de la prima a intonare a imnului ”Deșteaptă-te, române!”, la Râmnicu Vâlcea.

 

Din păcate, puţini bistriţeni au fost prezenţi în Piaţa Centrală pentru a omagia imnul naţional.

 

Prezent la eveniment, prefectul Ovidiu Frenţ a spus următoarele: „ Ziua Imnului Naţional continuă să fie un manifest, o obligație istorică la unitate și vă îndemn dragi români bistrițeni să iubiți România și să luptați să o faceți așa cum v-o doriți!
La mulți ani deci, în unitate și în înțelegere, dragi români bistrițeni! – a transmis prefectul județului, Ovidiu Victor Frenţ.

Acesta a transmis și mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, cu ocazia acestei zile deosebite și a subliniat că:
“Celebrăm așadar, astăzi Ziua Imnului Naţional al României în orașul poetului Andrei Mureșanu, cel care a reușit să pună pe hârtie esența poporului nostru în 11 strofe conținând o emoție care să străbată timpul și care, iată a ajuns până la noi.

Apărut în efervescența revoluției din anul 1848, versurile imnului „Deșteaptă-te române!„ au sonoritate și semnificație doar împreună, la fel cum România este puternică doar unită.
Și la fel cum patriotismul se simte, nu se explică, versurile imnului nostru trebuie ascultate și fiecare-n parte, să le simtim, să le înțelgem și să continuăm împreună „să dăm dovezi la lume/Că-n aste mâini mai curge un sânge de roman.”

Noi bistrițenii, poate că nu suntem mai patrioți doar pentru că poetul Andrei Mureșanu este autorul versurilor, dar cu siguranță suntem mândri de acest lucru și tocmai de aceea, trebuie să onorăm acest simbol al neamului nostru şi să-l facem să răsune de cât mai multe ori.”

 

Categoria: EVENIMENT