Ziua GRÎULUI la Sînmihaiul de Câmpie, lecţia de zootehnie pe viu

Ziua GRÎULUI la Sînmihaiul de Câmpie, lecţia de zootehnie pe viu

Prima ediţie a Zilei Grîului din comuna Sînmihaiul de Câmpie, desfăşurată astăzi pe spaţiul unde, de obicei, se ţine târgul de animale, s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru această localitate din zona de câmpie dar mai ales pentru primarul Ioan Mate.

Gândită ca o primă ediţie a unei expoziţii de taurine, organizată după o absenţă în zonă de cel puţin 30 de ani, Ziua Grîului s-a transformat într-o reală şi utilă lecţie de zootehnie. Potrivit primarului Ioan Mate, organizator dar şi crescător de animale, în concurs au intrat un număr depeste 60 de vaci, marea lor majoritate provenind din fermele sau gospodăriile individuale ale sătenilor din Sînmihaiul de Câmpie.

„Câştigători au fost, am fost toţi, mă bucură foarte mult faptul că au venit  foarte mulţi fermieri, semn că sunt interesaţi de asemenea expoziţii, de-a interacţiona cu alţi fermieri, de-a veni cu animale care pot fi premiate. Nu mă aşteptam să fim atât de mulţi, aşa că la ediţia din 2018, vom gândi o expoziţie cu vânzare şi cu animale din comunele zonei de câmpie: Lechinţa, Matei, Miceşti, Silivaşu de Câmpie, Urmeniş”, a spus primarul Ioan Mate.

La această primă ediţie a Zilei Grâului, au fost invitaţi să participe: Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Sorin Roşu Mareş, ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Nicolae Popa, director general adjunct AFIR, lideri locali şi judeţeni ai ALDE.

Tot astăzi, pe scena din apropierea Căminului Cultural din Sînmihaiul de Câmpie, are loc un spectacol focloric dedicat sărbătorii acestei localităţi

Categoria: Politica Locala