Vrea opoziția unită? Turc de la PNL vrea un cartel anti-PSD în BN

Vrea opoziția unită? Turc de la PNL vrea un cartel anti-PSD în BN

După modelul unui cartel al opoziției unite, liderul PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a anunțat astăyi că va iniția la nivelul eșicherului politic bistrițean, ONG-uri și chiar sindicate o discuție în vederea unei reacții comune ”la abuzurile PSD”.

„După mineriadele de la începutul anilor `90, România trece prin cel mai complicat moment al său. La fel ca şi atunci, aceeaşi putere politică, în esenţă, încearcă să confişte statul în folosul unei găşti, a unei mâini de oportunişti care nu au nimic în comun cu interesul acestei naţiuni. Astăzi lucurile sunt şi mai grave pentru că PSD, în pofida angajamentelor din campania electorală, vine cu o nouă agendă. Principalul punct al acestei agende este salvarea de la puşcărie a câtorva din exponenţii săi, în primul rând a lui Liviu Dragnea”, a declarat Turc, în cadrul unei conferinţă de presă.

Liderul liberal judeţean a menţionat că PSD nu ţine cont în acest demers „fără niciun fel de scrupule”, nici de ce spune Uniunea Europeană, nici aliatul strategic – SUA, nici de vocea Opoziţiei sau a Comisiei de la Veneţia.

 „Este un moment în care toţi românii care ţin la această ţară, care nu doresc să se piardă cei 20 de ani de sacrificii grele pentru cei mai mulţi dintre români, să-şi unească eforturile, să îşi conjuge eforturile pentru a da o replică PSD, pentru a arăta PSD că România nu e nici Liviu Dragnea şi nici gaşca care se învârte în jurul lui”, a adăugat Turc.

Preşedintele PNL BN a menţionat că societatea civilă, sindicatele, ONG-urile şi toate partidele de opoziţie trebuie să stabilească o agendă comună, „un proiect clar de ripostă împotriva PSD”. Ioan Turc a anunţat că la Bistriţa va iniţia discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor de dreapta pentru ca şi în judeţul nostru să existe „o reacţie comună la abuzurile pe care PSD le face perpetuu”.

Categoria: Politica