VIZITĂ LA NIVEL ÎNALT ÎN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

VIZITĂ LA NIVEL ÎNALT ÎN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

Aflat într-un tur de întâlniri de curtoazie prin județele țării, Excelența Sa Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, a efectuat o vizită și în județul Bistrița-Năsăud, joi 22 martie a.c..

Prefectul județului Ovidiu Victor Frenț a fost gazda întâlnirii, iar președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan a prezentat județul, avantajele competitive ale acestuia,  din punct de vedere economic, turistic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri.

Ambasadorul Andrei Grinkevich a mulțumit pentru primire și a făcut o prezentare a țării sale, detaliind domeniile de activitate în care Belarus excelează, de la servicii IT, până la mașini și utilaje agricole, subliniind dorința țării sale de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale româno-belaruse din punct de vedere economic, cultural-educațional, spiritual și administrativ, apreciind România ca un potențial partener al Belarusului.

Excelența Sa a amintit  proiectele și parteneriatele comune aflate în curs de derulare între instituții din România și Belarus, între care și schimbul de burse și de studenți și parteneriatele între universități și școli teologice.

Vizita în judeţul Bistrița-Năsăud a avut ca scop întărirea relațiilor de colaborare și comunicare cu reprezentanţii instituțiilor și autorităților publice din județ.

Ambele părţi au apreciat în sens pozitiv schimbul de informaţii din cadrul întrevederii, manifestând interes pentru o bună colaborare.

Întâlnirea a avut loc în Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ, iar la aceasta au participat: prefectul Ovidiu Victor Frenț, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan, subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea,  viceprimarul Cristian Niculae,  președintele Camerei de Comerț și Industrie Vasile Bar, președintele Consiliului Național al Inteprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, filiala Bistrița-Năsăud Cozma Gabriel, managerul Centrului Județean pentru Cultură Bitrița-Năsăud Gavrilă Țermure, managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud Alexandru Gavrilaș și Vasile Negrușer inspector la Inspectoratul Școalar.

Categoria: EVENIMENT