VITALIA NEGOCIAZĂ CU UN OPERATOR NOU

VITALIA NEGOCIAZĂ CU UN OPERATOR NOU

SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA Bistriţa  şi-a amânat întâlnirea cu presa programată pentru astăzi. Motivul principal invocat este cel al unor negocieri cu o altă firmă care să preia activitatea de colectare. Lucrurile s-ar putea limpezi abia săptămâna viitoare.

 

Şefii SC Vitalia Servicii pentru Mediua SA negociază la această oră transferul activităţii de colectare către o altă firmă specializată. Cel puţin asta reiese din faptul că firma de salubritate a amânat sine die conferinţa de presă anunţată pentru 17 dar amânată pentru astăzi 18 august. Faptul a fost confirmat de Ştefan Sângeorzan, director zonal al firmei.

 

Sîngeorzan a criticat luările de poziţii ale unor politicieni legate de acest subiect, amintindu-le faptul că niciuna din comunele sau oraşele membre ale ADI Deşeuri , nu pot ieşi din această structură,fiind vorba de un proiect european asumat de întreg judeţul Bistriţa-Năsăud.

 

Reamintim că Vitalia le-a cerut celor de la ADI Deșeuri rezilierea contractului de colectare a gunoaielor. Membrii ADI Deșeuri s-au întâlnit marți pentru a discuta cererea făcută de Vitalia, urmând să ia o decizia în acest sens. Reprezentații Vitalia spun că au luat această decizie după ce au înregistrat pierderi importante pe partea de colectare, iar activitatea nu mai este deloc rentabilă. O pondere importantă în această decizie ar fi comportamentul primarilor, unii dintre ei neplătindu-și dările către Vitalia. Vitalia a semnat contractul în anul 2014, acesta având o durată  de 8 ani. Valoarea contractului trece de 49 de milioane de euro.

Categoria: EVENIMENT