Vitalia criticată de faptul că refuză să mai încheie noi contracte cu asociaţiile de locatari sau proprietari

Vitalia criticată de faptul că refuză să mai încheie noi contracte cu asociaţiile de locatari sau proprietari

Liberalul  Sorin Hangan a spus la începutul şedinţei de consiliu municipal de joi, 26 noiembrie, că mai multe asociaţii de proprietari sunt tratate cu refuz de către reprezentanţii SC Vitalia SA în momentul în care doresc să încheie un nou contract cu firma de salubritate, unic operator în BN.

EL mai precizat că respectivele asociaţii nu au mai primit facturi de la Vitalia, iar primăria le ia doar declaraţii de constatare a situaţiei, fără însă să mai refacă contractele pentru ridicarea deşeurilor menajere.

Hangan i-a cerut primarului Creţu să ofere explicaţii în acest sens, mai ales că există informaţii care pretind că Vitalia nu va mai încheia niciun contract cu asociaţiile de locatari sau proprietari,  ele urmând să plătească sumele de bani pentru ridicarea deşeurilor direct în taxa de salubritate.

Potrivit primarulu Bistriţei, Ovidiu Tteodor Creţu, legea prevede şi aspectul legal conform căruia, un contract poate fi reziliat de prestator dacă beneficiarul nu a plătit banii timp de 30 de zile.

„ Cred că o taxă de acest fel ar fi mult mai utilă, dar ar fi o decizie absolut nepopulară. Ea nu va fi luată în 2016, mai sigur în 2017”, a explicat Creţu.

Primarul Bistriţei a mai precizat faptul că SC Vitalia SA este obligată să încheie contracte cu persoanele fizice sau juridice doar dacă este vorba de un prim document semnat în acest sens: „Dacă e vorba de un al doilea cotract şi există o decizie de reziliere a acestuia din cauze pecuniare, atunci Vitalia poate decide singură în acest sens”, susţine Creţu.

Categoria: Administratie