VITALIA A CERUT, ADI DEŞEURI NU A VRUT

VITALIA  A CERUT, ADI DEŞEURI NU A VRUT

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor a fost convocată în şedinţă de adunare general. Principalul punct al ordinii de zi a fost cel cu privire la solicitarea firmei de salubrizare, SC Vitalia SA pentru modificarea tarifelor aferente activităţii de colectare şi transport a deşeurilor menajere. Solicitarea celor de la Vitalia analizată de ADI Deşeuri face referire la o creştere de 109,43 la sută a tarifelor pentru persoanele fiziceîn mediul urban.

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a găzduit în această dimineaţă şedinţa adunării generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor. La întâlnire au fost prezenţi majoritatea primarilor, membri ai acestei asociaţii. Conform documentelor puse la dispoziţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, solicitarile de modificare a tarifelor transmise de către SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, fac referire la o creştere procentuală pentru personae fizice de 109,43 procente în mediul urban. Pentru mediul rural, creşterea este preconizată cu 75,14 la sută în timp ce agenţii economici vor trebui să suporte un plus de doar 12,02 la sută.
Potrivit prefectului Ioan Ţintean, un aviz de legalitate pentru viitorul proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean va trebui să fie fundamentat pe ceea ce zice legea dar şi care este limita de suportabilitate a populaţiei pentru creşterea tarifelor respective.

După o şedinţă ce a durat mai bine de trei ore, Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor, a decis să nu avizeze creşterile de tarife cerute de Vitalia. Potrivit directorului adminstrativ al SC Vitalia srl, Ştefan Sângeorzan, datoriile pe care primăriile din judeţ le au faţă de această firmă se ridică la suma de peste 2 milioane de lei.

Categoria: Administratie