vineri, aprilie 3, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Visul unor nopți de vară la Beclean. Focuri de artificii pentru sărbătoarea unui smart city!!!

  Must Read

  107 decese sunt raportate la nivel național. În județul BISTRIȚA-NĂSĂUD numărul celor dispăruți a ajuns la trei

  Încă 13 persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit în România, numărul celor decedaţi...

  Spitalul Județean de Urgență din SUCEAVA a fost militarizat

  Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava,...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  Timp ce trei zile și trei nopți, beclenarii au petrecut pe străzile unui oraș care, în ultimii 18 ani a cunoscut o dezvoltare, așa cum puține orașe din Transilvania au cunoscut. Că, toate aceste lucruri se datorează unui om a cărui viziune pentru dezvoltarea urbei sale a fost pe măsura vremurilor care le trăim, este un lucru deja cunoscut. Nicolae Moldovan face parte din elita edililor de orașe, acei edili preocupați de dezvoltarea, modernizarea cât și eficientizarea orașelor pe care le păstoresc. Cu toate acestea, Nicolae Moldovan, demonstrează pentru a 16-a oară că știe să facă administrație, dar știe să se și distreze, iar modul cum este organizată această sărbătoare, demonstrează acest lucru. Haideți să vedem cum s-au derulat aceste trei zile de petreceri în urbea de pe malul Someșului Mare.

  Platoul din faţa primăriei oraşului Beclean a primit vineri oaspeţii invitaţi de Nicolae Moldovan la deschiderea oficială a celei de-a XVI-a ediţii a marii sărbători a oraşului de pe malul Someşului Mare. O nouă ediţie în care prietenii polonezi ai Becleanului au onorat frumos sărbătoarea oraşului, dar de la care nu au lipsit de la apel ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Sorin Roşu Mareş, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedintele CJ, Ioan Ţintean; deputatul PSD Daniel Suciu, şeful grupului parlamentar social-democrat. PNL Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat de omul de afaceri, consilier local în Beclean, secretarul general adjunct, Ioan Zăgrean.

  După cum era de aşteptat, la eveniment a fost invitată şi o numeroasă delegaţie poloneză din regiunea înfrăţită Myślenice.

  Nicolae Moldovan: „ Am deschis azi Zilele Orașului Beclean 2018, o sărbătoare ce va fi marcată anul acesta de Centenarul României. Le mulțumesc tuturor invitaților noștri, printre care Ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Sorin Roșu-Mareș, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan, prietenilor noștri din Polonia care au adus și o fanfară deosebită, dar și numeroșilor beclenari care au ales să ne fie alături într-o zi atât de specială. Anul acesta sărbătorim 783 de ani de la prima atestare documentară și 50 de ani de când am fost ridicați la rang de oraș. Becleanul este un oraș într-o continuă dezvoltare și vă asigur că toate proiectele următoare în valoare de 30 de milioane de euro vor consolida statutul de „smart-city” în perioada 2020-2027”.

  Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: „ Puteţi conta pe mine în orice fel de problemă individuală sau colectivă. Am refuzat să plec oriunde altundeva, dar ceea ce se întâmplă azi în România e unic, din păcate, pentru că orgoiile şi disputele s-au dovedit a nu fi nici pe departe constructive, iar vorbele sunt multe şi fără substanţă (se spune, de pildă, că nu se întorc tinerii în ţară, dar pentru asta e nevoie de linişte şi crearea condiţiilor bune de muncă). România merită mult mai mult decât atât şi e obligaţia oamenilor de stat, a celor cu poziţii cheie, să găsească soluţiile potrivite pentru ca schimbările în bine să se facă acum, căci azi ne sunt necesare tuturor”, a spus Teodorovici. El a făcut de la Beclean, un apel la calm şi solidaritate, pentru a înţelege cu adevărat care e obiectivul nostru comun, ca ţară.

  Radu Moldovan, preşedinte CJ BN: „Este foarte adevărat că orașul Beclean și-a schimbat fundamental fața în ultimii ani și asta s-a făcut cu foarte multă muncă. Am spus-o de fiecare dată: vă felicit și vă mulțumesc pentru faptul că sunteți o comunitate unită. Atunci când există o comunitate unită, când energiile se folosesc în scop pozitiv, când toată lumea trage într-o singură direcție, lucrurile se pot mișca. Și în Beclean s-au întâmplat minuni și lucrul ăsta se vede cu ochiul liber. E o bucurie mare pentru mine că e alături de noi si prietenul nostru Eugen Teodorovici. E un om care ascultă și care acționează spre binele tuturor. Ne dorim să fim utili comunității și să fim alături de oameni. Sunt convins că deși e o perioadă complicată și grea, cu oameni ca Eugen se pot mișca lucrurile înainte, cu viziune. Le doresc tuturor beclenarilor mult succes și la mulți ani!”

  În perioada 2020-2027 Becleanul va deveni un „Smart-City”, a mai spus gazda, primarul Nicolae Moldovan.

  Prima seară

  Pe lângă numeroși artiști de muzică populară și ușoară, ansambluri folclorice sosite de la Măgura Ilvei sau din județul Brașov, oamenii din piață au putut asculta și reprezentații de umor interpretate cu brio de Axinte de la Vacanța Mare. Publicul numeros a savurat pe deplin toate glumele lui Axinte, dar și melodiile de muzică populară interpretate de artistul de comedie.

  Beclenarii au ascultat vineri seara cu bucurie și cântecele interpretate de Aurel Moga.

  La un moment dat pe scenă a urcat și primarul Becleanului Nicolae Moldovan alături de omologul său din comuna Beclean, județul Brașov, precum și de o delegație formată din oficialități din Polonia. Oficialitățile le-au urat beclenarilor „La mulți ani” și au mulțumit gazdelor pentru ospitaliere.

  Seara a continuat cu reprezentația celor de la DJ Project & Mira, care au reușit să facă o atmosferă de poveste în Piața Mare.

  Seara a doua

  După o absență de câțiva ani de zile la sărbătoarea orașului de pe Someș, trupa Talisman cu Alin Oprea a revenit sâmbătă la Beclean să susțină un concert de zile mari cu ocazia Zilelor Becleanului 2018.

  Show-ul artiștilor a fost unul gustat de publicul numeros aflat în Piața Mare, la un moment dat mulți dintre cei prezenți au fredonat alături de trupa Talisman numeroase melodii.Pe lângă trupa Talisman pe scena din Piața Mare din Beclean au mai urcat și Julia Jianu (ex Sexxi), Alexandra Ungureanu și Punkarta.

  Ultima seară

  În jurul orei 23.00, după reprezentațiile foarte bune ale Biancăi Cristea și a celor de la Alb&Negru, pe scena amplasată în Piața Mare au urcat membri trupei Carla’s Dreams.  Artiștii au fost aplaudați minute în șir, iar cele mai cunoscute piese ale lor au fost cântate la unison de către toți cei prezenți. Mai mult, la sfârșitul concertului toți fanii strânși la concertul de la Beclean au aprins lanternele telefoanelor creând o imagine de vis.

  „A fost cel mai numeros public din câte ediții au existat până acum la Zilele Orașului Beclean, așa de plină piața nu a mai fost niciodată”, a spus în exclusivitate pentru Știri din Beclean unul dintre organizatori.

  După concertul Carla’s Dreams mii de oameni s-au bucurat împreună de un foc de artificii pregătit de organizatori.

  Reamintim că:

  Zilele Becleanului au avut loc anul acesta în perioada 6-7-8 iulie 2018, în locul devenit deja traditional pentru eveniment, în Piața Mare a orașului. Mira, Julia Jianu (ex trupa Sexy), Alb&Negru, Alexandra Ungureanu, DJ Project și Talisman au fost câțiva dintre artiștii

  invitați să susțină concerte. Surpriza Zilelor Becleanului 2018 a fost trupa Carla’s Dreams, una dintre cele mai în vogă la ora actuală în România.

  FOTO SI TEXT: MIHAELA HITICAȘ – https://stiridinbeclean.ro/

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. Felicitari si viata lunga beclenarilor si primarului NICOLAE MNOLDOVAN om de isprava si edil cu viziune. LA MULTI ANI !

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  107 decese sunt raportate la nivel național. În județul BISTRIȚA-NĂSĂUD numărul celor dispăruți a ajuns la trei

  Încă 13 persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit în România, numărul celor decedaţi...

  Al treilea dosar penal pe vreme de Coronavirus: Un pastor penticostal din satul Reteag este acuzat de procurori de zădărnicirea combaterii bolilor

  O adunare religioasă la care au participat mai multe persoane, organizată în casa unui localnic din satul Reteag, comuna Petru...

  Spitalul Județean de Urgență din SUCEAVA a fost militarizat

  Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse...

  Campaniei de ajutorare a vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități inițiată de Asociația ”Împarte Bucurie” se alătură Lucian Sănmărtean, Gabi Balint sau Gabriela Szabo. Vezi...

  Campania Asociației ”Împarte Bucurie” și susținută de magazinele ”Punct” trece la un alt nivel. Astfel, după o reușită strângere de fonduri și...

  Nu e nicio glumă: Procurorii bistrițeni au deschis două dosare penale. Unul e pentru fals în declarații iar celălalt pentru zădărnicirea combaterii bolilor și...

  Nu e nicio glumă: Procurorii bistrițeni au deschis două dosare penale. Unul e pentru fals în declarații iar celălalt pentru zădărnicirea combaterii bolilor
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -