Vila 13 din orașul-stațiune Sângeorz Băi a fost dărâmată. Imobilul a fost obiect de scandal între PSD și PNL

Vila 13 din orașul-stațiune Sângeorz Băi a fost dărâmată. Imobilul a fost obiect de scandal între PSD și PNL


Primarul orașului Sângeorz Băi, liberalul Traian Ogâgău a anunțat în această seară faptul că administrația orașului a decis să dărâme mult mediatizata Vilă 13, imobil aflat într-un avansat stadiu de degradare și devenit obiect de scandal politic între consilierii locali ai PSD și cei ai PNL.

Informația a fost confirmată chiar de Traian Ogâgău pe pagina sa de socializare: ” Vila 13, cum o știm noi, a fost construită în anul 1905, de către SÎNGEORZENI, mână de la mână plus un credit din Viena la acea vreme și transformată în Hotelul HEBE (primul hotel din județ) , hotel prin care s-au perindat o serie de mari personalități ale acelor timpuri!
Da, ați citit bine, această clădire a fost construită de strămoșii noștri, ai sîngeorzenilor și administratiunea de atunci, cunoscând potențialul apelor și a zonei!
Astăzi, din păcate , a venit vremea să ne luăm rămas bun de la ea, să comemorăm sacrificiul înaintașilor noștri, să clădim ceva util pentru stațiune și…. cine dorește, poate să meargă vis a vis de carieră, unde va fi depozitat molozul și să-și aleagă cărămidă sau…. pe care să le folosească în a construi ceva simbolic…. sau… , în amintirea străbunicilor noștri! Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți cei care au participat la construirea acestui frumos proiect la acea vreme iar nouă răbdare și înțelepciune!”, a scris edilul din Sângeorz Băi.

Reamintim faptul că în luna iunie a anului trecut între consilierii locali ai PNL și PSD a izbucnit un scandal al cărui motiv a fost chiar imobilul dărâmat astăzi de primarul Traian Ogâgău, acesta cerînd încă de  atunci transformarea  vilei în moloz, mai ales că un copil era cât pe ce să fie rănit de o grindă. Tot atunci, deputatul Daniel Suciu a intervenit în acel scandal și a spus următoarele: ”  Realitățile sunt următoarele: terenul este domeniul public al orașului, clădirea a fost în patrimoniul Hebe. Aceasta din urmă a scos la licitație clădirea și anexele, anul trecut fiind cumpărate de către doi asociați. Este evident pentru toată lumea că această clădire este într-o stare jalnică și ar trebui demolată. Doar că niciun primar din țara aceasta și niciun Consiliu Local nu pot decide să demoleze o clădire pe care NU o ai în proprietate. Vila 13 NU este proprietatea Primăriei, astfel încât Consiliul Local să dispună demolarea ei. Pentru că nu există temei legal și răspunderea este penală și administrativă. Cu atât mai mult cu cât este un proces pe rol între Primărie și Hebe pe acest subiect! De exemplu, domnul primar poate dispune demolarea vechii Policlinici, că este proprietatea domniei sale. Și arată la fel de jalnic și este cel puțin la fel de mare pericolul pentru cetățenii din zonă”.

Citește și : http://propolitica.ro/daniel-suciu-vila-13-nu-este-proprietatea-primariei-astfel-incat-consiliul-local-sa-dispuna-demolarea-ei-de-ce-este-ogagau-in-conflict-de-interese/

 

Categoria: EVENIMENT