VIDEO:Liderii Europei, la Ateneu pentru ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE- IMPECABILA LIMBA ROMÂNĂ VORBITĂ DE TUSK

VIDEO:Liderii Europei, la Ateneu pentru ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE- IMPECABILA LIMBA ROMÂNĂ VORBITĂ DE TUSK

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a ţinut tot discursul în limba română.

”Sunt sigur că președinția dvs va fi la fel de energică, de românească și de europeană ca muzica lui George Enescu”, a transmis Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, în limba română.

”Aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere fundamentele civilizației noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, cum a apărat Helmuth Duckadam patru penaltiuri la rând. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit”, a spus oficialul european în discursul său susținut integral în limba română.

Acesta a ținut să puncteze și că ”România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea prima mașină a fost Dacia 1300 a socrului meu. (…) Întâmplarea face astăzi socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster”.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a amintit în discursul său și de performanțele lui Helmut Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”.

După care a citat din Nichita Stănescu, Mircea Eliade, Andrei Pleşu.

Discursul lui Tusk a fost îndelung aplaudat.

De asemenea, Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk au transmis mesaje şi în limba română, la Ateneul Român, acolo unde are loc ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE.

„La câteva săptămâni de la Centenarul independenţei – Unde e unul nu e putere. Unde sunt doi, puterea creşte. Deci să facem acest lucru”, a spus Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani.

Opening ceremony of RO2019EU, at the Romanian Athenaeum in Bucharest

🔴 Good evening, Europe! We are live from the Romanian Athenaeum in Bucharest and the Opening ceremony of the first ever Romanian Presidency of the EU Council 🇷🇴 #RO2019EU 🇪🇺!

Publicată de Romanian EU Council Presidency / Președinția Consiliului UE pe Joi, 10 ianuarie 2019

Categoria: EVENIMENT