VIDEO: USR a decis alianţa „Alianţa 2020 USR-PLUS” pentru alegerile europarlamentare- Candidaţii numiţi pe lista comună

VIDEO: USR a decis alianţa „Alianţa 2020 USR-PLUS” pentru alegerile europarlamentare- Candidaţii numiţi pe lista comună

USR a votat, sâmbătă, într-o şedinţă a Comitetului Politic care s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianţa se numeşte „Alianţa 2020 USR-PLUS”. Lista a fost validată cu 68 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”.

„Avem alianţă! La ora 20:20 s-a decis Alianţa 2020 USR PLUS”, arată reprezentanţii USR pe pagina de Facebook a partidului.

„S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook, după votarea listei în Comitetul Politic al USR.

Lista comună este compusă din 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Nicolae Ştefănuţă (USR), 6. Vlad Botoş (USR), 7. Ramona Strugariu (PLUS), 8. Vlad Gheorghe (USR), 9. Alin Mituţă (PLUS), 10. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 11. Valeriu Nicolae (PLUS), 12. Oana Ţoiu (PLUS), 13. Radu Ghelmez (USR), 14. Liviu Iolu (PLUS).

USR mizează ca prin alianţa celor două partide să obţină şase locuri eligibile la europarlamentare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Înainte să participe la şedinţa USR, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, precizând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că în prima parte a zilei a fost la şedinţa Consiliului Naţional al PLUS, pentru a discuta despre o alianţă a celor două formaţiuni pentru alegerile europarlamentare.

Chestionat dacă din punctul său de vedere ar trebui sau nu Dacian Cioloş să deschidă lista pentru europarlamentare, Dan Barna a replicat: „În variantele pe care le avem acum în discuţie Dacian Cioloş deschide lista. Este pe poziţia 1 la PLUS şi, evident din combinarea celor două liste, probabil Dacian Cioloş va fi pe primul loc”.

Ulterior, participării la Comitetul Politic al USR, Cioloş a spus că va rămâne în Parlamentul European cât timp va fie nevoie, iar dacă va fi cazul, va candida pentru un nou mandat în anii următori.

Declarații după Comitetul Politic USR

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Sâmbătă, 2 februarie 2019

Categoria: EVENIMENT