VIDEO: SĂRBĂTOARE LA TELCIU, o ediţie de poveste

VIDEO: SĂRBĂTOARE LA TELCIU, o ediţie de poveste

Pe o vreme superbă, numai bună de sărbătorit, locuitorii Telciului s-au adunat în acest sfârșit de săptămână să serbeze zilele comunei, împreună cu invitații lor. Au fost două zile de bună dispoziție și relaxare, prilejuite de cea de-a treisprezecea ediție a sărbătorilor celei mai mari comune de pe Valea Salautei.

Zilele comunei Telciu… Astazi

Publicată de Alin Cordos pe Duminică, 18 august 2019

Organizate de Primărie și Consiliul Local, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin Centrul Județean pentru Cultură, evenimentele cultural-artistice au debutat sâmbătă seară, cu un concert de muzică dedicat în principal tineretului. Pe scenă amenajată în față sălii de sport, în recital s-au aflat Cristina Vlașin, percuționiștii Mircea Ardeleanu, Pablo Valerenza și copiii din Telciu, The Boulevard, Sony Flame, capul de afiș al serii fiind ținut de trupa Bosquito.

Zilele Festive ale comunei Telciu se vor încheia în această noapte, în cadrul unui amplu spectacol folcloric. Din cele văzute, putem spune că numeroasă asistență a avut parte de un adevărat răsfăț artistic. În deschidere, de la ora 16.00, manifestările de duminică au fost salutate de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, după care primarul Sever Mureșan a invitat pe scenă perechile din Bichigiu și Telciu care au împlinit 50 de ani de căsnicie, cei care au urcat pe scenă, pentru ceremonia de premiere cu ocazia acestei frumoase aniversări.

Apoi, spectacolul folcloric a scos în evidența frumusețea cântului și a jocului popular. Recitaluri mult apreciate au produs fanfara de copii din Telciu, ansamblul ”Sălăuța” și trupa de teatru popular ”Floare de Colț” din Telciu, ansamblul ”Nunta Zamfirei T&M” Livezile. Invitații speciali au fost: Călin Brăteanu și taraful Obcina din Bucovina, Frații Iușco, Tudorica Brumă, Maria Homei Costea, Ana Asoltanei, Lena Miclăuș și Septimiu Marișca, Traian Ilea și Valeria Codorean. La finalul spectacolului, va avea loc un spectaculos foc de artificii.

Primarul Sever Mureșan ne-a spus că se bucură de reușită celei de-a XIII-a ediții a sărbătorilor comunei Telciu: „Mi-am dorit că cetățenii comunei, și nu numai, să aibă parte de câteva zile în care să fie împreună și să se distreze, să mai uite de problemele zilnice. În același timp, această sărbătoare este expresia recunoștinței noastre, a Primăriei Telciu și a Consiliului Local, față de concetățenii noștri, care ne sunt mereu aproape. Am încercat să facem totul cât mai atractiv și mă bucur că au venit la sărbătoarea noastră oameni de pe întreaga Vale a Salauței și nu numai. E o sărbătoare de suflet, la care ținem mult„.

Radu Sârbu

Categoria: EVENIMENT