VIDEO: Ostermarktul a deschis seria sărbătorilor de primăvară și vară ale Bistriței. Primarul Crețu a apărut în costum tradițional săsesc

VIDEO: Ostermarktul a deschis seria sărbătorilor de primăvară și vară ale Bistriței. Primarul Crețu a apărut în costum tradițional săsesc


 

Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal Bistrița, Forumul Democrat German Bistrița și Biserica Evanghelică au organizat sâmbătă, 13 aprilie, ediţia a XVII-a a Târgului de Paşti – Ostermarkt.

Evenimentul s-a desfășurat pe platoul din fața Palatului Culturii, cu deschiderea Târgului meșteșugarilor, urmată de deschiderea oficială, rugăciune ecumenică și un program artistic, care se vor derula în Sala mare de spectacole a Palatului Culturii, din Bistrița.

Alături de profesorul Dorel Cosma, managerul Centrului Cultural Municipal, instituția care a organizat târgul, au stat mulți invitați, dintre aceștia nelipsiind primarul Ovidiu Crețu, senatorul ALDE, Ioan Simionca, viceprimarul Cristian Niculae, prelați ai Bisericilor reprezentative. Programul artistic a fost susținut de Fanfara Garnizoanei Bistriţa, Orchestra profesionistă a CCM, „Cununa de pe Someș”, ansamblul de dansuri săseşti din Sibiu, ansamblul de dansuri șvăbești „Doruri Sătmărene” din Satu Mare, formația de dansuri săsești a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, ansamblul de dansuri săseşti „Goldregen” din Reghin, ansamblul de dansuri săseşti din Sighișoara, ansamblul de dansuri săseşti „Korona” din Braşov.

 

https://www.facebook.com/probntv/videos/1663051157172536/

Categoria: EVENIMENT