VIDEO -FOTO: Pompierii rămân alături de bistrițeni. Steagul Centenarului coborât de la 40 de metri în aplauzele mulțimii

VIDEO -FOTO: Pompierii  rămân alături de bistrițeni. Steagul Centenarului coborât de la 40 de metri în aplauzele mulțimii


13 septembrie 1848-13 septembrie 2018. 170 de ani s-au împlinit joi de la luptele din dealul Spirii, atunci când pompierii și-au demonstrat atașamentul față de idealurile Revoluției de la 1848, eveniment care poate fi considerat borna de naștere a unei Românii ce se va întregi abia la 1918.

Astăzi, pietonalul bistrițean a găzduit unul din evenimentele care marchează, an de an, conștiințele celor care poartă respect acestei importante structuri: Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Șeful ISU Bistrița-Năsăud, Inspectorul şef, colonelul  Constantin Florea, a fost cel care a făcut oficiile de gazdă, invitații fiind colegii din structurile de forță, dar și oficiali cum ar fi: prefectul Ovidiu Frenț, primarul Ovidiu Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica, dar și primarul orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău.

A fost oficiat un  serviciu religios, s-au ținut discursuri, s-au făcut avansări în grad, iar cadrele ISU , alături de voluntarii de la SVSU Bistrița și de cei de la ”Salvatori prin pasiune” au defilat în aplauzele mulțimii, foarte încântate, de altfel, de faptul că un pompier a coborât în rapel de la 40 de metro cu steagul Centenarului.

 

Categoria: EVENIMENT