VIDEO- Dacian Cioloș: ” Ne propunem să obținem cel puțin șase mandate de europarlamentari la alegerile din 26 mai. Suntem pe locul III ca forță politică la nivel național”

VIDEO- Dacian Cioloș: ” Ne propunem să obținem cel puțin șase mandate de europarlamentari la alegerile din 26 mai. Suntem pe locul III ca forță politică la nivel național”

Liderul PLUS, Dacian Cioloș s-a aflat luni în turneul preelectoral în vederea strângerii de semnături în vederea participării la alegerile europarlamentare din data de 26 mai. Cioloș a fost însoțit de Dragoș Pâslaru, fost ministru al muncii în guvernul technocrat, dar și de doi lideri regionali ai PLUS.

Dacian Cioloș a ajuns și la Bistrița… Alianța USR Plus va câștiga la europarlamentare 5 sau 6 mandate…

Publicată de PRO BN TV pe Luni, 25 martie 2019

Potrivit celor spuse de Dacian Cioloș, Alianța USR-Plus a reușit să strângă la nivel județean peste 9.000 de semnături, în timp ce la nivelul municipiului Bistrița, alianța a reușit să aducă pe liste numai de 7000 de semnături. În acest context, Cioloș a confirmat faptul că USR-Plus își propune obținerea a cel puțin șase mandate la euroalegerile din 26 mai. Cu toate acestea, Dacian Cioloș nu a dorit să facă predicții în ceea ce privește scorul alianței la alegerile europarlamentare: „Dacă ne-am lua după proiecţiile de acum am sta acasă, dar noi mergem în campanie pentru că noi credem că ceea ce e acum poate să evolueze. Acum suntem pe locul III ca forţă politică în România. La câteva luni după ce Alianţa a fost anunţată, suntem pe locul trei şi suntem pe un trend ascendent şi suntem o forţă politică care oferă alternativă, care merge în stradă, discută cu oamenii. Suntem o forţă politică care încă nu e cunoscută suficient, pentru că nu avem notorietate ca nume de partid şi de alianţă, ca cele două partide care sunt în faţa noastră şi care sunt cunoscute de ani de zile. Lucrurile evoluează. Degeaba vă dăm acum cifre şi nişte proiecţii, că nu au sens, putem avea surprize şi într-un sens şi în celălalt. Vom face tot ce ţine de noi ca oamenii să afle şi de noi şi de ceea ce vrem să facem şi evident că ne dăm ca obiectiv să câştigăm alegerile”.

 

Întrebat dacă va rămâne la Bruxelles sau se va întoarce după câștigarea mandatului la București pentru a se implica și candida la președinția României, Dacian Cioloș s-a ferit să să facă vreun comentariu, făcând următoarele precizări:

„Haideţi să câştigăm alegerile europarlamentare, haideţi ca în maximum un an de zile în Parlamentul European să ne asigurăm că în bugetul european, care va fi decis în următoarele luni, România are partea ei, la care are dreptul. Haideţi să ne asigurăm că în regulamentele europene care vor administra fondurile europene sunt nişte prevederi de care România are nevoie şi până la alegerile parlamentare o să ne găsiţi pe baricade şi aici. Să câştigi nişte alegeri înseamnă să le câştigi, adică să fim pe prima poziţie, asta e ambiţia noastră. Sondajele pot să varieze foarte mult, şi în sus, şi în jos până atunci, a punctat liderul PLUS.

Cu toate acestea, Cioloș a recunoscut faptul că, Alianța USL-PLUS, are ca obiectiv final, câștigarea alegerilor europarlamentare din noiembrie 2020.

 

 

Categoria: Politica