VIDEO: 24 ianuarie sărbătorit de puțini bistrițeni în fața bustului lui Alexandru Ioan Cuza

VIDEO: 24 ianuarie sărbătorit de puțini  bistrițeni  în fața bustului lui Alexandru Ioan Cuza


 

Unirea Principatelor Române care a avut loc în urmă cu 160 de ani sub sceptrul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost sărbătorită şi la Bistriţa în faţa bustului primului principe român care a condus de la Bucureşti unificarea celor două provincii istorice: Moldova şi Ţara Românească.

La eveniment au luat parte destul de puțini  bistriţeni şi, care s-au alăturat politicienilor ce au ţinut prin prezenţă şi discursuri să onoreze memoria colonelului Alexandru Ioan Cuza: primarul Ovidiu Crețu, cel care a ținut și discursul oficial, prefectul Ovidiu Frenț, deputatul Doina Pană, senatorul Ioan Simionca,  vicepreședinții Consiliului Județean, Ioan Țintean, respectiv Vasile Puica, viceprimarul Cristian Niculae, şefi de servicii descentralizate sau ai IPJ, IJJ sau SRI.

Nu au lipsit de la eveniment reprezentanții PNL, Ioan Turc, Stelian Dolha, Diana Morar, primarul Traian Ogâgău, cei ai PMP etc.

Ca în fiecare an a fost organizat un  ceremonial  militar şi religios din care nu au lipsit : acordarea onorului military,  salutul  „Drapelului de luptă” al unităţii,  intonarea „Imnului Naţional al României”, oficierea serviciului religios,  depunerea unei coroane de flori. La acestea s-au adăugat un  spectacol susținut de ansamblul ”Dor Românesc” și ansamblul ”Cununa de pe Someș”, o defilare a gărzii de onoare și  , deja, tradiționala Horă a  Unirii.

Publicată de Alin Cordos pe Joi, 24 ianuarie 2019

 

 

24 ianuarie la Bistrița…

Publicată de Alin Cordos pe Joi, 24 ianuarie 2019

 

Categoria: EVENIMENT