VIDEO: 20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI PEPINIERE MODERNE ÎN SĂRATA. Vezi ce spune șeful Romsilva, Gheorghe Mihăilescu

VIDEO: 20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI PEPINIERE MODERNE ÎN SĂRATA. Vezi ce spune șeful Romsilva, Gheorghe Mihăilescu

Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA va investi 20 milioane euro din fondurile proprii pentru înființarea unei pepiniere moderne la Sărata, în raza Ocolului Silvic Bistrița, din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud. Noua pepinieră este o linie automatizată pentru producerea de puieți de rășinoase, apți de plantat, cu rădăcină protejată și tratați cu Coniflex.
Automatizarea completă a tehnologiei va determina înjumătățirea costului de producție per puiet, cu riscuri minime, protecție la dăunătorii rădăcinilor (Hylobius abietis) și scurtarea ciclului de producție la 1 an. Se vor obține anual 19 milioane de puieți de rășinoase, utilizând material genetic din rezervațiile și plantajele de semințe din gestiunea Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.
Amplasamentul pepinierei este în localitatea Sărata, în vecinătatea Parcului Industrial Bistrița Sud, unde există condiții geografice propice și alimentare cu apă.
Investiția este o premieră națională și se circumscrie strategiei RNP Romsilva de eficientizare a producției de puieți forestieri de rășinoase în condițiile crizei acute a forței de muncă din România.

20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI PEPINIERE MODERNE ÎN SĂRATA, BISTRIȚA

20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI PEPINIERE MODERNE ÎN SĂRATA, BISTRIȚARegia Națională a Pădurilor – ROMSILVA va investi 20 milioane euro din fondurile proprii pentru înființarea unei pepiniere moderne la Sărata, în raza Ocolului Silvic Bistrița, din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud. Noua pepinieră este o linie automatizată pentru producerea de puieți de rășinoase, apți de plantat, cu rădăcină protejată și tratați cu Coniflex. Automatizarea completă a tehnologiei va determina înjumătățirea costului de producție per puiet, cu riscuri minime, protecție la dăunătorii rădăcinilor (Hylobius abietis) și scurtarea ciclului de producție la 1 an. Se vor obține anual 19 milioane de puieți de rășinoase, utilizând material genetic din rezervațiile și plantajele de semințe din gestiunea Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.Amplasamentul pepinierei este în localitatea Sărata, în vecinătatea Parcului Industrial Bistrița Sud, unde există condiții geografice propice și alimentare cu apă.Investiția este o premieră națională și se circumscrie strategiei RNP Romsilva de eficientizare a producției de puieți forestieri de rășinoase în condițiile crizei acute a forței de muncă din România.

Publicată de PRO BN TV pe Sâmbătă, 4 mai 2019

Categoria: Politica Locala