vineri, aprilie 3, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Viceprimarul Gelu Muthi: În 2018 există varianta relocării pieţii de pe calea Moldovei şi găsirea unor soluţii pentru piaţa Decebal

  Must Read

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Viceprimarul municipiului Bistriţa, democrat-liberalul Gelu Muthi a vorbit astăzi despre proiectele sale şi ale municipalităţii pe anul 2018. El spune că există mai multe proiecte de dezvoltare pentru Bistriţa, ele urmând să intre în implementare imediat ce aleşii bistriţenilor vor fi votat bugetul.

  „ Vă pot spune că şi în 2018 vor fi reabilitate străzi unde vom puncta: întăbulări, studii de fezabilitate, proiecte tehnice ( după discuții cu furnizorii de utilități) Astfel ca străzile odată asfaltate să nu fie necesară spargerea lor. De asemenea, vom continua cu extinderea iluminatului public, sigur, acolo unde avem studiu de fezabilitate și proiect cu accesare de fonduri europene”.

  În ceea ce priveşte pieţele din municipiul Bistriţa, Gelu Muthi susţine următoarele: „Tot în preocupările mele și răspunderea mea stă și achiziția suprafeței de teren necesară relocării pieței agricole en-gros, precum și o posibilă relocare a pieței de pe Calea Moldovei și nu în ultimul rând pe viitor pentru piața Decebal atunci când vor începe lucrările acolo”.

  Tot în 2018, viceprimarul Gelu Muthi arată că există un program de reparare și intervenții la imobilele din centrul istoric aflate în administrarea Consiliului Local și care acum sunt ocupate de chiriași.

  Reabilitări termice la blocuri

   

  În privinţa blocurilor care au trecut de etapa de proiectare în vederea reabilitării termice, Muthi explică că toţi cei care şi-au construit balcoane fără autorizaţie trebuie să intre în legalitate, în această situaţie existând 22 de blocuri din Bistriţa: „Este de știut faptul că, locatarii care și-au construit balcoane fără autorizație trebuie să intre în legalitate deoarece numai atunci blocul lor va putea fi reabilitat astfel finanțarea din fonduri europene nu este eligibilă. De asemenea, vom achiziționa opt locuințe de necesitate pe o suprafață aflată în Viișoara în vecinătatea locuințelor sociale”, a mai precizat viceprimarul Bistriţei.

   

  Despre regimul parcărilor, Muthi spune că municipalitatea a adoptat un regim moderat: „ Ştiu că există discuții pe problema parcărilor și a taxării acestora. Lucrurile stau așa: a fost necesară intrarea în legalitate cu privire la ocuparea temporară a domeniului public. În toate marile orașe ale României, zonele centrale au un regim special  de taxare și parcare. Totodată, sunt orașe unde regimul parcărilor este mult mai sever în ceea ce privește timpul de parcare , taxa de parcare. Noi, am adoptat un regim moderat”.

   

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de un bărbat de 59 de ani...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat deputata PSD Doina Pană.

  Ionuț Simionca, PMP: Astăzi am întins o plasă de siguranță pentru cei afectați economic de pandemia COVID-19

  Măsurile de protejare economică a populației și a firmelor pe care le-am susținut constant de la declanșarea crizei COVID-19 pot fi puse...

  Încă 4 decese. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în România la 122.

  Grupul de Comunicare Strategică anunţă că încă patru pacienţi cu COVID-19 au murit. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -