Veteran de război beclenar, omagiat la împlinirea a 95 de ani

Veteran de război beclenar, omagiat la împlinirea a 95 de ani

Eveniment  încărcat de semnificaţii şi emoţii la Beclean.  Vasile Tuhar, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a împlinit venerabila vârstă de 95 ani. Cu această ocazie, primarul oraşului, Nicolae Moldovan, împreună cu viceprimarul Ştefan Mathe, i-au facut acestuia o mare şi placută surpriză, vizitându-l la domiciliu, unde l-au felicitat cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, oferindu- i cu drag cîteva daruri, precum şi un tort aniversar, alături de calde urări de sănătate şi viaţă lungă.

Vizibil emoţionat şi plăcut surprins de vizită, domnul Tuhar a mulţumit pentru cadouri şi pentru felicitările primite, bucuros de oaspeţii care i-au trecut pragul în ceas aniversar, cu atât mai mult cu cât bătrânul erou beclenar locuieşte singur într-un apartament de bloc.

Primarul Nicolae Moldovan a declarat că „este o mare onoare pentru noi să trăim astfel de momente şi mi-aş dori sincer ca toţi tinerii acestei ţări să dea mâna cu un veteran de război şi să-i mulţumească pentru tot ceea ce a făcut pentru România. Lecția și modelul înaintașilor noștri trebuie să ne lumineze faptele şi să urmăm exemplul lor de sacrificiu şi jertfă pentru pământul strămoşesc.”

De altfel, acesta nu este primul gest de recunoştinţă al administraţiei locale  faţă de veteranul de război beclenar, încă din anul 2008, în data de  22 aprilie, domnul  Vasile Tuhar, fiind desemnat, prin hotărâre de Consiliu Local, Cetăţean de Onoare al oraşului Beclean.

Daruri şi o diplomă aniversară a mai primit veteranul de război beclenar, cu ocazia zilei sale de naştere,  şi din partea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Bistriţa – Năsăud.

Tot ca un semn de recunoaştere şi apreciere a sacrificiului făcut pe timpul acţiunilor militare la care a participat în acele vremuri de grele încleştări,din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cu prilejul aniversării celor 95 de ani de viaţă, domnul Vasile Tuhar a fost înaintat la gradul de general de brigadă în retragere.

 

 

 

Categoria: BECLEAN