”Verdele” Bălan sare la gâtul primarului Crețu: Sunt Inamicul Public nr. 1 al administrației publice și al lui Ovidiu Crețu

”Verdele” Bălan sare la gâtul primarului Crețu: Sunt Inamicul Public nr. 1 al administrației publice și al lui Ovidiu Crețu

Liderul bistrițean al verzilor, Marius Bălan a donat o cărticică primarului Ovidiu Crețu. E vorba de broșura ”Infecțiile acute respiratorii la copii”: ”Îi voi înmâna tovarășului primar această cărticică, este pe înțelesul copiilor de clasele I-II, poate chiar și clasa 0, ca să înțeleagă cât de importantă este lumea vegetală pentru oameni”.

Bălan a făcut acest gest după ce edilul Bistriței a declarat într-o emisiune televizată la AS-TV că ” toaletarea teilor de pe Bd. Republicii, atât de criticată, și modernizarea parcului au redus foarte mult doborâturile de vânt. Din păcate, acel arbore din parc care era destul de bătrân a accidentat mortal un om. Ne exprimăm regretul pentru ceea ce s-a întâmplat. Va trebui să abordăm mai dur problema legată  de cei care la fiecare pas când tăiem o creangă vin să ne amenințe. Regula în Vest este ca atunci când un aliniament și-a atins durata de viață, 80 de ani, 110 ani, în funcție de specie, și cade primul, tot aliniamentul se taie și se înlocuiește cu altul, așa cum noi am făcut pe Odobescu”, a spus Crețu.

În acest context, Marius Bălan a spus următoarele: ” Cu natura nu te poți pune, indiferent ce faci. Din cuvântările tovarășului primar OT Crețu ceva mi-a lovit timpanul. La interpelarea făcută de consilierul municipal Sorin Hangan, care solicita în regim de urgență să analizeze cu specialiști starea copacilor din oraș, să nu se mai întâmple ce s-a întâmple, tovarășul primar i-a răspuns că nu poate garanta că bistrițenii nu vor mai fi loviți de crengi pentru că nu avem experți. Tovarășul primar recunoaște că de când e la cârma orașului lucrează fără specialiști, cel puțin în Comisia de toaletări arbori. Nimeni nu l-a oprit să bată la ușa ITRSV, a Direcției Silvice unde știu că sunt specialiști”.

 

Bălan a mai precizat că Ovidiu Crețu are apucături de drujbist: ” Primarul a mai spus că trebuie o altă abordare, mai dură, față de cei care amenință când se taie copaci. Eu mă simt cu musca pe căciulă aici, dacă participi la ședințe sau la luarea unei decizii ești considerat inamic. Primarul Crețu are apucăturile astea de prin anul trei de mandat, când a terminat de toaletat bulevardul spunea că n-a fost el acolo să-i fugărească pe ecologiști. Eventual ca pe viespi. Dacă arborii de acolo sunt așa acest lucru se datorează ecologiștilor pentru că se dorea amputarea lor cu 2-3 metri mai jos, ceea ce era dezastru”, susține Bălan.

El a mai spus că Ovidiu Crețu amenință pe toți cei care se împotrivesc politicii lui falimentare: ” Sub nicio formă nu pot accepta așa ceva, ca și contribuabil. Mi-ar fi rușine ca primar să am o astfel de atitudine față de cei care îți întind o mână și îți dau idei. Cine crede că sunt un impostor să consulte stenogramele Consiliului Local, veți vedea luările de cuvânt care de fiecare dată au întins o mână administrației, neluată în seamă”, a conchis Marius Bălan.

 

 

 

 

Categoria: Politica