Vasile Silaşi: Dreapta este obligată să câştige alegerile din 2019 şi 2020. Singura candidatură care mă interesează este cea la primăria Chiochiş, nu vreau nimic altceva.

Vasile Silaşi: Dreapta este obligată să câştige alegerile din 2019 şi 2020.  Singura candidatură care mă interesează este cea la primăria Chiochiş, nu vreau nimic altceva.

Secretarul general al PNL Bistriţa-Năsăud, primarul comunei Chiochiş, Vasile Silaşi, a vorbit în cadrul unui interviu despre situaţia politică din judeţul Bistriţa-Năsăud, despre lupta inegală dintre PSD şi PNL, dar mai ales despre şansele pe care le are PNL să „recupereze” judeţul din mâinile PSD la alegerile locale din 2020.

O formulă politică apropiată CDR ar putea aduce la Bistriţa o administraţie corectă şi de dreapta

Vasile Silaşi spune că recucerirea puterii politice în judeţul Bistriţa-Năsăud este un lucru anevoios, mai ales având în vedere că 80% dintre primari sunt din PSD sau din ALDE: „ PNL nu este la ora actuală într-o situaţie amabilă, dar cu o luptă politică bine organizată dar şi acţiuni care să ştie să profite de valul anti-PSD, evident, din ce în ce mai vizibil şi în judeţ, dar mai ales în municipiul Bistriţa, poate reduce din ecartul care îl separă de PSD şi să obţină rezutate bune la nivelul judeţului nostru”, crede secretarul general al PNL BN.

În opinia lui Silaşi, în precampania electorală pentru europarlamentare care deja stă în blockstarturi, mesajele PNL nu trebuie să vizeze doar PSD sau politicile falimentare ale acestei guvernări, „ nu trebuie să fim doar gică contra, noi trebuie să arătăm, să convingem electoratul de dreapta că suntem cei mai buni, că ştim ce avem de făcut, că merită să vină la vot. Misiunea noastră este să aducem oamenii la vot. Haideţi să vedem ce dorinţe au oamenii din judeţul nostru, să ţinem cont de ele. Avem obligaţia să demonstrăm că suntem alternativa  corectă”, punctează Silaşi.

Bistriţa trebuie recucerită

În ceea ce priveşte municipiul Bistriţa, Vasile Silaşi crede că, nu doar primarul Creţu e de vină pentru toate acele proiecte aproape falimentare, de faptul că, deşi există un buget uriaş, acesta este folosit discreţionar: „ Nu doar primarul Creţu poartă vina, ci întreg PSD-ul, că doar viceprimarul Niculae este şi preşedinte al PSD Bistriţa, iar şeful lui e Radu Moldovan, aşa că nu vorbim doar de Creţu, că doar nu e singur pe lume, acolo trebuie înlocuită întreaga administraţie girată de PSD”.

Despre candidaţii PNL:

„ Pot fi mulţi, dar candidatul e unul singur şi trebuie să aibă girul Biroului Politic Naţional, dar până acolo mai avem drum de parcurs. Unii s-au grăbit, dar nu mai e cazul să asistăm la un nou 10 pentru Bistriţa. Avem nevoie de un candidat serios, unul care să ştie bine Bistriţa, oraşul , oamenii, cât mai ales care le sunt adevăratele probleme”.

„Personal îl prefer pe Ioan Turc. Cunoaşte şi are capacitatea să gestioneze problemele municipiului Bistriţa, dar, hai să aşteptăm procedurile naţionale privind desemnarea candidaţilor pe municipiu, după care, sigur decizia partidului”, susţine Vasile Silaşi.

Potrivit secretarului general al PNL Bistriţa-Năsăud, formaţiunea politică pe care o reprezintă este „obligată” să prezinte în alegerile locale din vara lui 2020, candidaţi în toate cele 62 de unităţi admnistrativ-teritoriale.

„ Personal, cred că o mare parte din forţa partidului ar trebui să se concentreze pe municipiul Bistriţa, pentru că, dacă reuşim să dizlocăm bucata asta uriaşă din monoblocul PSD, atunci năruim zidul. Sunt convins că o formulă politică gen CDR ar putea readuce primăria Bistriţa în curtea dreptei. Insist să spun că, din ceea ce ştiu la această oră, Ioan Turc este singurul posibil candidat care l-a învinge pe prea mult mediatizatul Cristian Niculae sau chiar pe Radu Moldovan, dacă, aşa cum se aude, acesta îşi va asume o candidatură la municipiu. Ştiu că există un interes uriaş în jurul funcţiei de primar al Bistriţei, mai ales dacă ne gândim că este principalul ordonator de credite al unui buget mai mult decât generos şi, mult mai mare ca cel al întregului judeţ Bistriţa-Năsăud”

Categoria: Politica