VASILE SILAȘI: Am început asfaltarea pe DC 24 Strugureni -Jimbor

VASILE SILAȘI: Am început asfaltarea pe DC 24 Strugureni -Jimbor

Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași a confirmat astăzi faptul că au început lucrările pentru asfaltarea drumului comunal 24, DC 24, ce leagă satul Strugureni de Jimbor.

Drumul comunal DC 24 leagă cinci din cele zece sate ale comunei, investiția derulându-se cu fonduri  ale Ministerului Dezvoltării.

„Licitația a fost  câștigată de o  firmă de construcții din județul Cluj. Vor fi modernizați și asfaltați aproximativ 11 kilometri de drum, care leagă cinci sate. Este un drum important pentru comună, pe care sper să îl modernizăm până la sfârșitul lui 2017”, ne-a spus primarul Silași.

Așa cum era de așteptat, primăria Chiochiș mai are pregătite și alte proiecte care vizează dezvoltarea acestei comune formate din 10 sate: „Avem pregătite proiecte pe drumuri de interes local, aproape opt kilometri, și drumuri alternative, adică drumuri de hotar, aproape nouă kilometri. Nu am reușit să depunem cererile de finanțare anul trecut, în cele șase minute pe care le-am avut la dispoziție de sistemul electronic de depunere a proiectelor”.

Conform celor spuse de Vasile Silași, la ora oactuală mai are aprobată o finanțare ” de aproximativ 1 milion de euro pentru toate cele cinci școli din comună, în vederea autorizării sanitar-veterinare. Sunt proiecte la Jimbor, Manic, Chiochiș, Bozieș – inclusiv grădinița de aici, respectiv la grădinița din Apatiu”.

În școlile din comuna Chiochiș mai învață doar 300 de copii, în învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Numărul a scăzut față de anii anteriori, la Bozieș urmând chiar a se desființa secția maghiară, din lipsă de elevi. Nici grădinița de la Manic nu stă mai bine. Vor mai fi de asemenea reduceri de catedre șoclare la clasele V-VIII.

Categoria: Administratie