VASILE BAR: Avem 3000 de locuri de muncă libere și indemnizăm 2000 de șomeri

VASILE BAR: Avem 3000 de locuri de muncă libere și indemnizăm 2000 de șomeri

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar, susţine că principala problemă a mediului de afaceri din judeţul nostru este deficitul de forţă de muncă, coroborat cu legislaţia muncii total deficitară.

         „E o mare problemă care derivă de cel puţin două aspecte, un prim aspect legat de legislaţia din România care este total deficitară. După legislaţia de astăzi, instituţiile statului care trebuie să administreze aceastp problemă, care trebuie să promoveze ocuparea forţei de muncă, se ocupă de cu totul altceva sau doar parţial de problema ocupării. În timp ce noi avem astăzi un număr de 3000 de locuri de muncă disponibile, în acelaşi timp plătim aproximativ acelaşi număr de şomeri, poate in pic mai mic, poate 2000, dar tot plătim 2000 de şomeri. Mai avem în evidenţa noastră încăpână la aproape 5000 de şomeri, diferenţa fiind ieşiţi din plată. Sun anomalii care se întâmplă în ţara românească, în toate judeţele nu nimai în Bistriţa-Năsăud”, a declarat Vasile Bar, în cadrul Colegiului Prefectural.

         Acesta a menţionat că a solicitat conducerii AJOFM BN să se ocupe de problema ocupării forţei de muncă, nu a găsirii de soluţii pentru a face dosare legale …de şomer. „Punem o presiune extraordinar de mare pe bugetul statului vizavi de faptul că plătim nemunca, în timp ce firmele din judeţ plâng că nu au oameni să îi angajeze. (…) Să acţionăm de aşa natură încât oamenii să se angajeze în câmpul muncii, nu să stea pe laviță în fața porți și să primească bani de la stat pentru că stă în fața porții. La noi, de multe ori cel care stă în fața porții primește mai mult decât cel care se angajează, ,cu ajutoare sociale, cu subvenţii în agricultură etc. Eu nu sunt împotriva acestor lucruri, dar aceşti beneficiari trebuie să fie doar acei ce nu pot munci. Domnule prefect, ar trebui organizată această treabă de la cap la coadă, a acordării ajutorului de şomaj şi a calităţii de şomer”, a mai precizat  Vasile Bar.

Categoria: EVENIMENT