Varujan Vosganian, despre Legea offshore: Statul român trebuie să câştige cel puţin cât câştigă investitorii

Varujan Vosganian, despre Legea offshore: Statul român trebuie să câştige cel puţin cât câştigă investitorii

Varujan Vosganian, liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, a declarat miercuri că, în privinţa Legii offshore, statul român trebuie să câştige cel puţin atât cât câştigă investitorii.

„Investitorii ne-au comunicat că încă nu au luat o decizie privind continuarea investiţiei, aşteaptă răspunsul nostru legislativ. (…) Noi le-am prezentat următoarea viziune – resursele aparţin statului român, tehnologia şi expertiza aparţin investitorilor, mi se pare corect să oferim o posibilitate de recuperare a investiţiilor, lucru pe care deja l-am realizat, iar în ceea ce priveşte câştigurile ele trebuie să fie comparabile, în sensul că statul român trebuie să câştige din această acţiune cel puţin atât cât câştigă investitorii. Aceasta este o formulă pe care noi vom încerca să o consfinţim prin lege, vom avea şi contribuţia pe care ministerele ne-o vor da la dezbatere, să avem şi propriile calcule. Eu îmi manifest speranţa că legea va fi acceptată de investitori”, a declarat Varujan Vosganian, la Palatul Parlamentului, după o întâlnire a reprezentanţilor tuturor grupurilor parlamentare cu concesionarii din zona offshore a zăcămintelor de petrol şi gaze.

Varujan Vosganian a menţionat că investitorii au ridicat obiecţii cu privire la existenţa impozitului pe venitul suplimentar.

 

Categoria: Politica