VALEA STRĂJII: Hora mare pe motoare sau ce găseşti dincolo de prejudecăţi

VALEA STRĂJII: Hora mare pe motoare sau ce găseşti dincolo de prejudecăţi


Dintodeauna aparenţele au înşelat, doar că societăţii româneşti, mândră de câtă ipocrizie înghite zilnic iar asta în ultimii 70 de ani, îi place aparenţa. Normalitatea, credinţa că ceea ce nu se încadrează în tipare este rău şi, obligatoriu distrugător al tradiţiilor, al credinţelor , toate acestea au drept consecinţe judecăţi şi prejudecăţi despre categorii sociale pe care cei care le emit, nu înţeleg mai nimic.

Vorbim despre bikeri, de obicei rockeri, un popor care  ales rockul şi motorul ca mod de viaţă. Cert, la o întâlnire a bikerilor, regulile sunt cumva altele, pentru că viaţa se vede altfel de pe două roţi şi după ce ajungi să poţi spune că asculţi rock, hard sau heavy, trash, death sau alternative sau orice ce vine din rock sau  metal de peste 35 de ani.

O astfel de comunitate s-a întâlnit astăzi la Valea Străjii, unde, la trei ani distanţă de un alt eveniment similar, Dracula  Motor Party a revenit în forță. Festivalul de la Valea Străjii a început vineri și sunt așteptați zeci de motocicliști, pentru a participa la evenimentul organizat de Flaviu Meșter şi Călin Bodică and  Holy Sinners, un club de motocicliști înființat la Bistrița.

Dacă pe timpul zilei, sutele de participanţi îşi vor demonstra măestria pe motoare , vor face cascadorii, îşi vor arăta îndemânarea dar şi priceperea în mecanică auto-moto. Nu va lipsi un concurs al celor mai frumoase motociclete, nu femei.

Iată ce scriu organizatorii despre acest eveniment :

Este cunoscut faptul ca fenomenul Moto castiga teren pe zi ce trece. Il numim fenomen Moto deoarece mersul pe motocicleta nu se rezuma doar la transportul persoanelor pe 2 roti ci si la crearea unor grupuri care au la baza un interes comun – pasiunea pentru motociclete. Este foarte cunoscut faptul ca aceste grupuri tind sa se intalneasca si sa practice activitati impreuna. Totodata grupurile Moto sunt considerate mult mai stranse din punct de vedere emotional.

Un detaliu deloc de neglijat este faptul ca grupurile moto tind sa repete periodic acest tip de intalniri. Odata ce un eveniment a fost de succes, se va putea realiza din nou, cu destul de multa usurinta.

Din grupurile Moto fac parte persoane cu varste pana la 60 de ani. Mai mult, odata ce devii simpatizantul unui grup Moto ii vei ramane fidel pentru o perioada lunga de timp
Acest comportament social pe marginea activitatii de motociclism, are radacini si istorie foarte lunga si este intr-o continua expansiune.

Si la noi, in Romania fenomenul Moto este in continua crestere. Numarul celor care folosesc motocicleta pentru deplasari de placere este tot mai mare. Acest lucru se datoreaza pe de o parte traficului in crestere, dar in cea mai mare parte modalitatii usoare de a petrece timpul liber. Motociclismul imbina calatoriile cu adrenalina.
O fraza foarte des intalnita printre motociclisti este ‘Din masina esti un spectator al naturii, de pe motocicleta faci parte din ea!’.

Intalnim la aceste evenimente Moto si demonstratii de cascadorii, atat pe motociclete cat si din zona auto.
Bineinteles ca nu sunt uitati nici cei care nu sunt inca motociclisti. Exista peste tot standuri si chiar o mica pista unde cei ce sunt curiosi poate sa se urce pe o motocicleta sub supravegherea unor instructorii afiliati scolilor de soferi.

 

CETERAŞII…

Deja, aici au concertat , ieri de la ora 20.00, trupa EMP din Bistrița și de la 22.00 va concerta Cristi Copaciu Band. Astfel, astăzi , de la ora 20.00, va concerta Formaţia TIMES OF NEED iar de la ora 22.00 Formaţia KREPUSKUL. Nu lipsește berea rece, băutura fiind asigurată de Terasa Vama Veche și Boarders Cafe, parteneri al evenimentului.

 

Categoria: EVENIMENT