USR se declară împotriva organizării referendumului pentru modificarea Constituţiei vizând familia

USR se declară împotriva organizării referendumului pentru modificarea Constituţiei vizând familia


USR se va poziționa împotriva revizuirii Constituției României, inițiată de Coaliția pentru familie, dovedind astfel că susține și apără libertățile și viitorul românilor.

Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societății românești și ale propriilor alegători deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj și deasupra șantajului emoțional exercitat asupra lor. USR Liberal cheamă la dialog platformele, grupurile și membrii USR pentru a decide pașii de urmat după referendum.

Rezultatul demonstrează că USR este singurul partid modernizator și proeuropean al României și că este angajat, unit și puternic, în luptă cu vechile partide, formațiuni politice care renunță la valori și la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale. USR și-a respectat astfel promisiunea esențială făcută alegătorilor, că este ALTFEL.

Referendumul în sine, un exercițiu democratic unic în România și istoric pentru sistemul politic românesc, dovedește că voturile noastre, ale useriștilor, sunt egale și că fiecare membru participă la decizia în privința direcției în care mergem. În acest context, invităm simpatizanții să ni se alăture în USR pentru că, așa cum am arătat prin referendum, fiecare dintre noi poate participa la schimbarea României.

USR Liberal dezaprobă faptul că fostul președinte al USR, Nicușor Dan, s-a pus pe sine deasupra partidului și afirmă cu tărie că USR va continua să rămână un partid al membrilor săi, al cetățenilor și nu al unui singur om. Dezavuăm telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid și continuarea campaniei în timpul referendumului, toate acestea fiind elemente care denotă lipsă de respect față de membrii USR, care aşteptau respectarea regulilor principial agreate.

USR Liberal este încrezător că viitorul Congres va alege un nou președinte capabil să pună interesele alegătorilor și ale societății deasupra dorințelor proprii, să creeze și să mențină punți pentru dialog, să conducă împreună cu și respectând membrii USR și să garanteze, prin acțiunile lui, că USR este acel partid altfel care modernizează România.

Platforma USR Liberal

Fotografia postată de Mihai Lucian Balan.

Categoria: Politica