USR caută lideri politici la Bistriţa

USR caută lideri politici la Bistriţa

După ce Clotilde Armand a luat pulsul Bistriţei în urmă cu ceva vreme, astăzi, tot la Bistriţa, în încercarea de-a forma o organizaţie judeţeană au venit Roxana Wring, vicepreședinte USR şi consilier general în Consiliul General al municipiului București, și Stelian Ene, coordonator USR pentru extindere în regiunea Nord-Vest și consilier local în Consiliul Sectorului 3.

Liderii USR spun că fac toate eforturile pentru a depune liste complete, dar că nu vor face compromisuri. Ce oameni îşi doresc în Parlament? O spune Stelian Ene: ” Vrem în Parlament oameni ca noi, care nu au mai făcut politică, competenţi, oameni cu care nu e ruşine să ieşim în faţă. Nu căutăm un anume tip de politician sau de candidat. Cred că vom găsi uşor în Bistriţa oameni competenţi, cu un CV în spate, cinstiţi, şi îi trimitem în Parlament. Adevărul este că filiala nu e încă înfiinţată şi încă mai căutăm acel grup de iniţiativă. Ar fi nedrept să oferim acum nişte nume faţă de cei care mai pot să vină. Uşile sunt deschide. Acesta e scopul vizitei noastre: să le spunem oamenilor să vină în USR!”.

Deocamdată, cei doi lideri de la Bucureşti spun că nu există o organizaţie la BN şi niciun preşedinte, existând doar un lider informal, Lorand Toth, inginer din Beclean.

Întrebată dacă va putea aplica în BN reţeta USB, Roxana Wring a spus următoarele: ” Oameni ca noi există peste tot în România. Cred că există poameni care îşi doresc ca România să progreseze, nu cred că noi vrem să continuăm  cu această abordare de subdezvoltare. Aici ne-a adus această clasă politică. În locurile unde nu există structuri civice va dura mai mult până oamenii vor fi convinşi dew mesajul nostru, dar sunt convinsă că peste tot există o minoritate care spune că s-a săturat de aceeaşi abordare. Se uită în jur şi îşi dau seama că, pentru o ţară bogată, noi suntem un popor sărac. Nu mi se pare normal”.

Categoria: Politica