USR: Ca profesor, am fost mereu convinsă că educația de calitate trebuie să genereze performanță

USR: Ca profesor, am fost mereu convinsă că educația de calitate trebuie să genereze performanță

Prioritățile mele:
1. Educație de calitate, 6% din PIB pentru învățământ, dar și pentru sănătate
2. Revalorizarea școlilor profesionale și crearea de parteneriate cu întreprinderile locale
3. Con&nuarea depoli&zării învățământului și a administrației
4. Cheltuirea banului public cu ones&tate, pentru proiecte e*ciente
5. Eliminarea pensiilor speciale pentru poli&cieni
Am decis să candidez în aceste alegeri simțind că doar implicarea personală poate să aducă mai mult bine, un viitor decent copiilor noștri. Ca profesor, am fost mereu convinsă că educația de calitate trebuie să genereze performanță, și nu doar pentru elite. Așa putem avea medici buni, profesori responsabili, dar și meseriași pricepuți.
Cu toții ne dorim, de fapt, o țară în care pur și simplu să ne placă să trăim! Am 45 de ani. Sunt profesor &tular de limba franceză la Colegiul Național Andrei Mureșanu. Profesez în acest liceu bistrițean din anul 2008. Am pregă&t elevi cu rezultate deosebite la concursuri naționale și internaționale, unul dintre ei *ind șef de promoție la Sorbona.
Expert monitorizare în cadrul proiectului ”Formarea con&nuă a cadrelor didac&ce pentru u&lizarea resurselor informa&ce moderne în predarea e*cientă a limbii franceze / engleze și evaluarea la nivel european a competențelor lingvis&ce”. Am coordonat proiecte educaționale cu fonduri europene. Sunt metodist și formator național. Din 2012 sunt examinator și corector pentru cer&*cate internaționale DELF în Ins&tutul Francez, Cluj-
Napoca. Am absolvit un masterat în Didac&ca Limbii Franceze, cu specializare în managementul formării , la Universitatea Franche-Comté, Centrul de Lingvis&că Aplicată, Besançon, Franța, precum și un Master în Comunicare si Relații Publice în Romania.
Am absolvit Facultatea de Litere, specializare română-franceză, Universitatea Babeș–Bolyai , Cluj-Napoca. Am un copil, student la informa&că în Cluj-Napoca. Nu am mai făcut politică până acum 3 luni. Sprijiniți-mă să pun în prac&că ceea ce ș&u să fac! Pe 11 Decembrie, votați USR!
(PE)