Urmează o criză globală a pensiilor?

Urmează o criză globală a pensiilor?

Deficitul de economii – diferenţa dintre ceea ce a fost pus deoparte pentru pensionare şi ceea ce este necesar – se va umfla de la 70.000 de miliarde de dolari în 2015 la 400.000 de miliarde până în 2050, potrivit datelor Forumului Economic Mondial.

Lumea se îndreaptă spre o criză iminentă a fondurilor de pensii, iar aceasta este una dintre principalele ameninţări pentru investitori, avertizează două personalităţi de top din industria de profil.

Prea multe persoane slab finanţate se pensionează, în timp ce prea puţini salariaţi tineri economisesc, scrie Financial Times.

Michelle Seitz, directorul executiv al firmei americane Russell Investments, managerul unor active în valoare de 287 de miliarde de dolari, spune că lumea se confruntă cu pro­vocări uriaşe pentru a finanţa pensionarea a miliarde de oameni. Ea consideră acest lucru o ameninţare pentru industrie mai mare decât problemele legate de comprimarea comisioanelor şi creşterea fondurilor pasive.

Deficitul de economii – diferenţa dintre ceea ce a fost pus deoparte pentru pensionare şi ceea ce este necesar – se va umfla de la 70.000 de miliarde de dolari în 2015 la 400.000 de miliarde până în 2050, potrivit datelor Forumului Economic Mondial. Se estimează că SUA vor avea cel mai mare deficit, care va ajunge de la 28.000 de miliarde de dolari la 137.000 de miliarde de dolari. Kunal Kapoor, directorul executiv al Morningstar, companie de evaluare a finanţărilor, crede că soluţionarea crizei pensiilor din SUA va fi dificil.

Citește mai mult pe:

http://ttps://www.zf.ro/profesii/cea-mai-mare-amenintare-pentru-industria-investitiilor-este-o-criza-globala-iminenta-a-pensiilor-17742971

 

 

Categoria: ECONOMIE-FINANŢE