UNPR, pe liste cu PSD la alegerile locale?

UNPR, pe liste cu PSD la alegerile locale?

Dupa ce au constatat ca formatiunea lor politica este singura care a crescut in sondaje in ultima perioada, progresistii si-au propus sa-si incerce singuri norocul la viitoarele alegeri. In ciuda entuzismului manifestat de liderii din teritoriu, exista si voci de la centru care recomanda precautie.

Motivul nu este unul politic, ci are mai degraba legatura cu activitatea intensa a procurorilor anti-coruptie.

Incurajati de increderea de care se bucura in ochii electoratului, mai multi presedinti de organizatii judetene au anuntat deja ca UNPR va candida pe liste proprii. „Nu ne gandim la aliante politice pentru 2016. UNPR va merge singur in alegeri”, afirma, deunzi, liderul UNPR Maramures, Nutu Fonta.

„In conditiile actualei piete politice, 10% este un scor rezonabil, adica este o cifra rezonabila pe care UNPR poate sa o obtina”, sustinea, la randul lui, vicepresedintele UNPR Serban Mihailescu.

Optimismul manifestat de progresisti zilele trecute a inceput insa sa paleasca, dupa ce procurorii anticoruptie l-au „calcat” pe primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, care detine si functia de vicepresedinte al UNPR. Asta după ce în vară săltat de DNA a fost și fostul ministru de interne Gabriel Berca, acum judecat în stare de arest și care a fost săltat de procurori în culorile UNPR.

„Nu este deloc confortabil ca reprezentanti din conducerea partidului sa fie cercetati de DNA. Exista semnale ca in aceasta morisca ar putea intra si alti membri importanti ai UNPR. Procurorii sunt de neinduplecat si determinati sa-si continue munca. Daca nu mai putem conta pe primarii nostri (care sunt un vector important pentru atragerea de voturi – n.r.), sansele sa candidam singuri se diminueaza semnificativ. In final, probabil ca vom opta pentru o alianta cu PSD, desi oamenii nostri isi doresc altceva”, ne-a declarat un parlamentar UNPR.

Categoria: Politica