UNPR acuză PMP că face presiuni şi şantajează consilierii locali din judeţul Bistriţa-Năsăud

UNPR acuză PMP că face presiuni şi şantajează consilierii locali din judeţul Bistriţa-Năsăud

O nouă sămânţă de scandal a apărut pe scena politică bistriţeană, acum fiind vorba de UNPR, reapărut după reactivarea  partidului la nivel judeţean şi Partidul Mişcarea Populară.

Potrivit noului preşedinte executive al UNPR BN, Vasile Bindea, încă pe data de 4 aprilie 2017, în cadrul Congresului Naţional al UNPR, s-a hotărât ruperea definitivă a fuziunii dintre UNPR şi PMP.

“ Motivul acestei rupturi a fost acelaşi care a existat şi la Bistriţa, respectiv nerespectarea termenilor de fuziune”, spune Bindea. El a mai precizat că în  2017 conducerea UNPR a organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a precizat  că la Bistriţa nu mai funcţionează fuziunea. Deşi conducerea locală a PMP cunoaşte aceste aspecte şi i s-a comunicat şi in mod direct, aceasta a ignorat cu bună ştiinţă această stare de fapt, continuând că contacteze membrii şi consilierii UNPR pentru a îi  chema la şedinţe şi activităţi organizate de PMP BN”, spune Bindea.

În acest context, liderii UNPR Bistriţa-Năsăud solicită preşedintelui PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, să se preocupe doar de organizaţiile sale din teritoriu şi de persoanele înscrise în partid.

 

“ PMP-ul a avut timp suficient să dovedească celor din UNPR buna lor credinţă. Însă, aşa cum îi  şantajează  pe unii şi pe altii, tot aşa au procedat şi în perioada când aceştia au fost primiţi inclusiv în ”propria casă a UNPR-ului” când au procedat doar la ameninţări şi intrigi”, a mai precizat Bindea.

 

 

Conform Registrului Partidelor Politice, la rubrica 48, Uniunea Naţională pentru Progresul Romaniei este înregistrată ca partid politic de sine statator.

“ Orice alte argumente şi minciuni propagate de PMP, cum că ar exista în prezent doua partide UNPR sunt pure speculatii. Prin acest comunicat îi asigurăm pe toţi membri UNPR de susţinerea noastră şi să aibă încredere în demersurile juridice iniţiate de conducerea centrală a partidului şi să nu participe la nici o acţiune sau şedinţă iniţiată de PMP”, a conchis preşedintele executive al UNPR Bistriţa-Năsăud.

 

 

Categoria: Politica