Un tânăr din satul Leleşti, comuna Ciceu Mihăieşti s-a autoincendiat. El a fost transportat la Bucureşti de o aeronava aparţinând MApN

Un tânăr din satul Leleşti, comuna  Ciceu Mihăieşti s-a autoincendiat. El a fost transportat la Bucureşti de o aeronava aparţinând MApN

Un tânăr de 29 de ani din comuna Ciceu Mihăieşti a ajuns astăzi la Spitalul Clnic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Din primele informaţii reiese faptul că acesta s-ar fi autoincendiat. Potrivit unui comunicat al MapN, tânărul din Ciceu Mihăieşti a fost internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat pentru corespondentul Mediafax că pacientul transportat este un tânăr de 29 de ani, cu arsuri pe 49% din suprafața corpului. Acesta este din localitatea Lelești, comuna Ciceu-Mihăiești.

„A fost un caz de autoincendiere, tânărul și-a turnat petrol după o ceartă cu tatăl său, apoi și-a dat foc. Prezenta arsuri pe față, torace, membre inferioare, era intubat și ventilat”, a mai spus Golea pentru agenția de știri.

COMUNICATUL MApN:

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineața zilei de duminică, 20 ianuarie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Cluj-Napoca – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacientul – care a fost însoțit de mama sa și a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București – a fost internat la Spitalul Clnic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 3.45, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Gabriel Stancu și Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoș Tudose – medic, sergentul major Georgel Grigore – asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu – medic și Marian Drăghici – asistent.

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT