Un singur vot a făcut diferenţa între respect şi desconsiderare.

Un singur vot a făcut diferenţa între respect şi desconsiderare.

Românii din străinătate vor fi reprezentaţi în viitorul Parlament de un număr disproporţionat de mic de aleşi: 4 deputaţi şi 2 senatori, în urma votului din Camera Deputaţilor. PNL a propus miercuri dublarea numărului de aleşi care să reprezinte diaspora în Parlamentul României, însă propunerea a fost respinsă de plen la o diferenţă de un vot, cu concursul larg al PSD-ului şi partidelor satelite.
A le repartiza celor aproximativ 3 milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării doar 4 deputaţi, adică o reprezentare de 1 deputat la 750.000 de români şi 1 senator la 1,5 milioane, în condiţiile în care în ţară norma de reprezentare e de zece ori mai mică, de un deputat la 73000 de locuitori, este o bătaie de joc.
Votul de ieri al PSD înseamnă o nouă sfidare la adresa celor care în noiembrie 2014 au stat la cozi infernale pentru dreptul la o vota, o sfidare care a escaladat cu incalificabilele jigniri ale fostului ministru al transporturilor, precum şi cu refuzul îndârjit de a promova legea votul prin corespondenţă.

Categoria: DECLARATII POLITICE