UN SCENARIU CARE SE REPETĂ: MUGUR ISĂRESCU, PREMIER?

UN SCENARIU CARE SE REPETĂ: MUGUR ISĂRESCU, PREMIER?

Scenariul care mai nou circulă prin mediile politice, cel al transferului lui Mugur Isărescu la Palatul Victoria, nu este unul fantasmagoric, mai ales că Isărescu a mai fost premier, Guvernul Mugur Isărescu a condus România în perioada 22 decembrie 1999 – 28 decembrie 2000. Se spune că el  urma să-și depună demisia din funcția de guvernator al Băncii Naționale a României în luna octombrie, susțin surse din industria financiară, citate de bursa.ro.

Unele voci spun că Mugur Isărescu va ieși din viața publică, în ciuda faptului că mai sunt patru ani din actualul său mandat ca guvernator BNR, altele spun că va prelua funcţia de premier în locul lui Victor Pontaîn cadrul unui guvern de tehnocraţi, care va pregăti alegerile de anul viitor.

Dacă va hotărî să preia șefia Executivului, Isărescu ar putea fi doar detașat de la BNR, la fel cum a procedat și în 1999, atunci când a mai ocupat funcția de premier pentru un an de zile.

Printre numele vehiculate pentru preluarea șefiei Băncii Naționale se numără prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorul Bogdan Olteanu, Nicolae Dănilă, actualmente preşedinte la Transfond, dar şi Traian Halalai, director executiv Eximbank.

Reprezentanții BNR nu au dorit să comenteze informațiile apărute pe site-ul bursa.ro, preferând să sublinieze faptul că Isărescu are mandat la BNR până în 2019.

Mugur Isărescu se află la conducerea Băncii Naționale a României din 1990.

Categoria: Politica